Zbog vrlo ugodnog mirisa i jedinstvenog okusa, cimet može biti zvijezda raznih jela koja ne zahtijevaju puno vremena, truda ni skupocjenih namirnica. Ako obožavate ovaj začin i žudite za nečim slatkim, a da je brzo gotovo, isprobajte recept za slasne mini rolice s medom i cimetom…
Cimet je jedan od neizostavnih začina u svakoj kuhinji, a sve zahvaljujući specifičnom mirisu i okusu. U tradicionalnoj ayurvedskoj medicini njegovi ekstrakti upotrebljavaju liječenje brojnih stanja, poput artritisa i nepravilnosti u menstrualnom ciklusu.
Kako se dobiva iz kore drveća, ovaj začin sadrži mnoge hranjive i zdrave stvari, kao što su antioksidansi, dijetalna vlakna, magnezij, kalij, željezo te vitamini A, C i B skupine.
Zbog kvalitetnih sastojaka koje sadrži, cimet ima protuupalna, antioksidativna i izrazito ljekovita svojstva, a sjajno se slaže i slanim i sa slatkim okusima. Ovoga puta donosimo recept za brze i jednostavne mini rolice od cimeta i meda koje će oboritu s nogu svakog tko ih kuša.
RECEPT
Sastojci:
200 g brašna
70 g šećera
žličica praška za pecivo
30 g suncokretovog ulja
70 ml zobenog mlijeka
med
cimet
Postupak:
Sve sastojke dobro izmiješajte u zdjeli kako biste dobili kompaktnu smjesu. Dobiveno tijesto stavite u hladnjak na pola sata kako bi se stegnulo. Tijesto zatim razvaljajte na debljinu od 2-3 milimetra te ga namažite tankim slojem meda i pospite cimetom.
Tijesto narežite na trake željene širine i zarolajte kao na fotografiji. Obložite lim papirom za pečenje i na njega poslažite pripremljene rolice. Pecite 18-20 minuta na 175°C. Kada su gotove, pričekajte da se malo ohlade, pospite ih cimetom i poslužite.
Foto: Instagram