Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Sladoledna torta s bananama, keksima i perecima savršeno je osvježenje za tople dane, ne zahtijeva puno vremena ni truda

Topli proljetni dani mame na uživanje u sladoledu, a jedini bolji desert od njega je – sladoledna torta. Za ovaj kolač ne morate se pretjerano pomučiti i možete ga pripremiti na razne načine. U nastavku potražite recept za brzu i jednostavnu varijantu u kojoj glavne uloge igraju banane, keksi i pereci…

Slatke i fine banane su izvrstan izvor vlakana, kalija, vitamina B6 i C te niza antioksidansa i fitonutrijenata. Potvrđeno je da ova voćka doprinosi srčanom zdravlju i zdravom probavnom sustavu. Kod konzumacije treba imati na umu visok udio šećera, pogotovo kod jako zrelih banana.

@evakosmasflores

Upravo ih to čini idealnom bazom za pripremu raznih slastica, jer mogu zamijeniti klasični bijeli šećer. Ako volite spoj voća i sladoleda, počastite se brzinskom sladolednom tortom s bananama, keksima i perecima.

RECEPT

Sastojci:

200 g mini pereca
250 g keksa s maslacem (npr. Petit Beurre)
150 g otopljenog maslaca
4 žlice meda
1,5 l sladoleda od vanilije
5 zrelih zgnječenih banana
cijela
banana
3 žličice ekstrakta vanilije
200 ml vrhnja
pakiranje vanilin šećera

@patrick_rosenthal

Postupak:

Sameljite perece i kekse pa im dodajte žlicu meda i otopljeni maslac. Dobro promiješajte. Polovicu smjese stavite na dno kalupa i čvrsto utisnite. Pomiješajte litru sladoleda od vanilije s tri zgnječene banane i žlicom meda. Prebacite ih na podlogu u kalupu i pospite s 2/3 preostale smjese od keksa. Zamrznite na 30 minuta.

Pola litre sladoleda sjedinite s ostale dvije zgnječene banane. Umiješajte ekstrakt vanilije i žlicu meda pa dodajte na podlogu od keksa. Zamrznite (najbolje preko noći). Prije posluživanja, istucite vrhnje s vanilin šećerom u čvrsti šlag, izlijte ga na kolač, narežite bananu na ploške i rasporedite po vrhu. Pospite preostalim keksom i perecima.

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci