Da slastice mogu biti i ukusne i nutritivno bogate, najbolje dokazuju sočni sendvič keksi iz kućne radinosti. Ako se još niste okušali u izradi ovog fantastičnog deserta, isprobajte recept za jednostavnu verziju s čokoladom, domaćim chia džemom od malina i maslacem od kikirikija…
Sendvič keksi su tu kad želite nešto puno tekstura, slojeva i okusa. Savršeni su kao međuobrok, desert nakon ručka ili slatki zalogaj uz kavu. Priprema je brza i jednostavna: složite sastojke, zamrznite i uživajte.
Postoji mali milijun načina za pripremu ovog deserta, a ovaj u nastavku temelji se na svježijim i zdravijim namirnicama. Glavu ulogu igra chia džem od malina koji se priprema od samo tri sastojka, a posebno je neodoljiv u kombinaciji s tamnom čokoladom i maslacem od kikirikija.

RECEPT
Sastojci:
100 g malina (svježih ili zamrznutih)
žlica i pol žlica chia sjemenki
pola žlice meda ili javorovog sirupa
12 zobenih keksa
4 žlice maslaca od kikirikija
100 g tamne čokolade
prstohvat soli (po želji)

Postupak:
Zgnječite maline vilicom u zdjelici, dodajte chia sjemenke i med pa dobro promiješajte. Stavite u hladnjak na 30-60 minuta da se stisne. Kada se džem zgusne, namažite ga na šest zobenih keksa. Na preostalih šest namažite maslac od kikirikija.
Spojite kekse po dva tako da dobijete ‘sendvič’ s jedne strane s džemom, a s druge s maslacem. Stavite u zamrzivač na 30 minuta. Zaim svaki sendvič prelijte rastopljenom tamnom čokoladom, pazeći da pokrije vrh i strane.
Posložite kekse na tanjur ili dasku obloženu papirom za pečenje i vratite u zamrzivač na dodatnih 30 minuta dok se čokolada ne stvrdne. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do četiri dana.
View this post on Instagram
Foto / Video: Instagram