Salate, hladne juhe i druga lagana jela idealan su odabir tijekom vrućih mjeseci. Ako volite kombinaciju povrća i sira, imamo recept za jelo koje će vas oboriti s nogu. Riječ je o tikvicama, paprikama i luku iz pećnice s mediteranskim začinima i burratom koja se topi u ustima…
Za vrijeme ljeta malo tko ima volje stajati za štednjakom i raditi komplicirana jela. Nekad su ona najbrža i najjednostavnija ujedno i najukusnija. Kako biste opskrbili tijelo potrebnim nutrijentima i vodom, na godišnjem odmoru valja konzumirati puno sezonskog povrća.
Nedostaje li vam ideja kako ga pripremiti, imamo sjajno rješenje. Ubacite ga u pećnicu s aromatičnim biljem pa poslužite uz neodoljivu burratu koja će ga podići na posve novu razinu.
RECEPT
Sastojci:
2 crvene paprike
po jedna žuta i narančasta paprika
2 glavice crvenog luka
3 žlice maslinovog ulja
žličica origana
režanj češnjaka
žlica limunovog soka
2 manje tikvice (narezane na ploške)
žlica aceto balsamica
3 žličice pinjola
2 burrate
timijan, ružmarin i origano
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Paprike operite, prepolovite i očistite od sjemenki pa ih narežite na trakice. Ogulite luk i narežite ga na kolutove. Rasporedite povrće na pleh obložen papirom za pečenje. Pomiješajte dvije žlice maslinova ulja, limunov sok, protisnuti češnjak i naribani origano pa pokapajte po povrću. Promiješajte rukama.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Nakon 20 minuta dodajte ploške tikvica s preostalim maslinovim uljem i pecite još 15 minuta. Na samom kraju vruće povrće pokapajte balzamičnim octom. Posložite povrće na pladanj pa ga pospite pinjolima. Dodajte burratu na vrh te začinite timijanom, solju i paprom.
Foto: Instagram