Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Šarena ljetna tjestenina s rajčicama i rikulom na stolu je za svega 15-ak minuta, može se jesti i topla i hladna

Umjesto teških jela, ljeti se radije okrećemo brzim obrocima s puno okusa. Upravo to nudi aromatična tjestenina s cherry i sušenim rajčicama, rikulom i parmezanom. Ovo jelo je dovoljno konkretno da bude glavni obrok, ali i dovoljno lagano da u njemu uživate na vrućinama…

Tjestenina s mediteranskim okusima idealna je za dane kada vam se ne da dugo stajati u kuhinji, ali i za pripremu unaprijed. Može se jesti i topla i hladna, što je čini odličnim izborom za ručak na poslu ili obrok na plaži.

Ako poželite varijaciju, možete dodati masline, pinjole ili malo limunove korice za citrusnu notu. Bez puno muke i težine u želucu, ovo jelo spaja sve što ljeti najviše trebamo – jednostavnost, svježinu i dobar okus u svakom zalogaju.

RECEPT

Sastojci:

500 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g cherry rajčica, prepolovljenih
70 g rikule
3 režnja češnjaka
50 g sušenih rajčica
125 ml povrtnog temeljca
50 g ribanog parmezana
žličica suhog timijana
sol i papar

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marissa Feldman (@marissamakes__)

Postupak:

Na ulju u velikoj tavi kratko popržite protisnuti češnjak i timijan dok ne zamirišu. Dodajte cherry rajčice i narezane sušene rajčice. Pirjajte uz miješanje 3-4 minute, dok rajčice ne počnu pucati. Ulijte povrtni temeljac i pustite da lagano kuha još 10 minuta.

Po potrebi dodajte još malo ulja ili temeljca. Skuhajte tjesteninu al dente, ocijedite i dodajte u umak. Sve još jednom kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po ukusu pa dodajte rikulu. Poslužite posuto ribanim parmezanom.

Foto: Instagram












Slični članci