Noć vještica je tu, a prije intimnog tuluma pod maskama potrebno je malo napuniti želudac. Ako planirate kućnu Halloween zakusku, a nemate ideju što poslužiti gostima, pronašli smo tri recepta za predjelo, glavno jelo i desert koja, ne samo da su fina, već i izgledaju strašno dobro! U tri sijeda, svojim najdražima servirajte jezivu platu, punjene paprike i jestive duhove…
Stiže nam najstrašnija noć u godini – Noć vještica! Krase li vaš dom duhovi, lubanje, mrtvaci, krv, pauci, šišmiši i izdubljene bundeve, nema boljeg načina da proslavu Halloweena zaokružite ukusnom, laganom i fantastično dekoriranom večerom.
S obzirom na to da ni ove godine neće biti Halloween partyja do dugo u noć, Halloween obilježite u udobnosti vlastitog doma uz tri fantastična jela koja vas neće dugo zadržati u kuhinji.
RECEPT: Jeziva plata
Sastojci:
tvrdi sir
pršut
kulen
masline
krekeri
nar
grisine
orah
dekorativna lubanja
Priprema:
Na drvenom pladnju postavite dekorativnu lubanju i prekrijte je izrazito tankim kriškama pršuta kako biste dobili efektan ukras. Oko lubanje po vlastitom ukusu posložite sve navedene sastojke i servirajte uz butelju omiljenog vina ili aperitiv.
RECEPT: Punjene paprike
Sastojci:
5 žutih i zelenih paprika
600 g miješanog mesa
2 pakiranja (oko 200 g) feta sira
1 jušna žlica koncentrata rajčice
3 luka
3 režnja češnjaka
1 čajna žlica slatke paprike u prahu
sol i papar
Postupak:
Paprike operite, odrežite im vrh s peteljkom i očistite. tankim nožem izrežite oči i usta kao na fotografiji. Poredajte ih u pleh za pečenje. Na sitno narežite luk i češnjak. Pomiješajte meso, luk, češnjak, koncentrat rajčice i slatku papriku u prahu te dodajte sol i papar.
Usitnite feta sir i ⅓ dodajte u smjesu s mesom. Paprike napunite dobivenom smjesom, a ostatak feta sira raspodijelite na vrh svake. Pecite ih na 200°C oko 25 minuta.
RECEPT: Jestivi duhovi
Sastojci:
6 bjelanjaka
480 g šećera
prstohvat soli
čokoladne mrvice
Postupak:
Miksajte bjelanjke tako dugo dok ne postanu prilično bijeli i čvrsti. Dodajte i prstohvat soli. Tada postepeno počnite dodavati šećer miksajući neprestano. Kada usipate sav šećer, miksajte još par minuta.
Gotovi ste sa slatkim snijegom kada se sav šećer otopi i kada snijeg postane sjajan i čvrst. U slastičarsku vrećicu, stavite nekoliko žličica snijega pa na lim preko papira za pečenje naštrcajte male puslice i na svaku dodajte čokoladne mrvice tako da dobijete oči. Od ove količine trebali biste dobiti 3 puna lima puslica. Pecite ih na 100ºC oko 1,5 sat.
Foto: Instagram