S obzirom na to da će ovo Valentinovo oni zaljubljeni (i oni koji ga slave!) provesti kod kuće umjesto u restoranu, to je idealna prilika da svog odabranika iznenadite ukusnim obrokom koji vas neće dugo zadržati u kuhinji. Kako bismo vam olakšali potragu za savršenim jelom, pronašli smo recept za kremastu tjesteninu sa šampinjonima i pestom od rikule koja je gotova u svega pola sata…
Zbog trenutne epidemiološke situacije dejt na Dan zaljubljenih rezerviran je za kod kuće, no to ne znači da mora biti dosadan.
Kako biste svom partneru izmamili osmijeh na lice i iznova osvojili njegovo srce, bacite se na pripremu ukusne večere samo za vas dvoje.
U moru fine hrane koja ne zahtijeva puno vremena ni truda, tjestenina je uvijek nepogrješiv odabir, a ovog Valentinova pripremite je s domaćim pestom od rikule i šampinjonima.
Osim što je vrlo ukusna, brzo je gotova pa ćete imati vremena malo se dotjerati i prepustiti uživanju u romantici s voljenom osobom.
RECEPT
Sastojci:
10 g bosiljka
40 g rikule
2 češnja češnjaka
30 g pinjola
50 g parmezana
200 g šampinjona
1/2 žlice limunovog soka
400 g tagliatella
maslinovo ulje
sol, papar
Postupak:
Rikolu i bosiljak oprati, osušiti i odstraniti ‘grube’ peteljke. Ubacite ih u blender i dodajte bijeli luk, pinjole, parmezan i oko 70 ml maslinovog ulja.
Sve usitnite tako da dobijete kašastu smjesu. Ovo možete napraviti i sa štapnim mikserom. Dodajte sol i papar po želji. Tjesteninu stavite da se kuha, a u međuvremenu očistite šampinjone te ih narežite na kriškice.
Prodinstajte ih na zagrijanom maslinovom ulju dok ne omekšaju. Posolite ih i popaprite, dodajte pola žličice crvene paprike pa prelijte limunovim sokom.
Ocijedite tjesteninu, ali odvojite tri žlice vode u kojoj se kuhala te je dodajte u prethodno pripremljeni pesto.
Pomiješajte tagliatelle s pestom i šampinjonima i prije posluživanja naribajte malo parmezana.
Dobar tek i sretno Valentinovo!
Foto: Instagram