Bilo da tražite zdrav obrok za cijelu obitelj ili brzinsku gurmansku poslasticu za predah od napornog dana, piletina u umaku od meda i senfa s mahunama i rižom idealan je obrok. Ovo jelo donosi savršen omjer proteina, vlakana i zdravih ugljikohidrata, a uspjet će čak i početnicima u kuhinji…
Kada vam treba brz, ali hranjiv obrok koji ne kompromitira okus, piletina u umaku od meda i senfa savršen je izbor. Jednostavna kombinacija slatkih i pikantnih nota piletini daje sasvim novu dimenziju. Kako biste dobili cjelovit i nutritivno bogat obrok, poslužite je uz kuhane mahune i rižu.

Mahune su izvor vlakana, vitamina i minerala te donose osvježavajuću ravnotežu uz bogat umak, dok riža osigurava dugotrajnu energiju i idealno upija sve sočne okuse jela. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna i brza, a okus će vas osvojiti na prvu.
RECEPT
Sastojci:
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Lagano namastite vatrostalnu posudu. U zdjeli izmiješajte med, senf, balzamični ocat i prstohvat soli. Operite i osušite pileća prsa papirnatim ručnikom, začinite ih solju i paprom po ukusu te ih složite u pripremljenu posudu za pečenje.
Prelijte piletinu umakom i dobro promiješajte kako bi svaki komad bio ravnomjerno premazan. Grančice svježeg začinskog bilja stavite u posudu oko piletine. Pecite nepokriveno 30-40 minuta. Za to vrijeme skuhajte rižu i mahune. Poslužite sve komponente prelivene umakom od pečenja.
Foto: Instagram