Ako volite jela koja spajaju jednostavnost pripreme i bogat, razigran okus, pečeni taquitosi s piletinom i sirom savršen su izbor. Inspirirani meksičkom kuhinjom, donose savršenu ravnotežu između hrskavog i sočnog, a za izradu vam trebaju samo četiri sastojka…
Za razliku od prženih verzija, ovi taquitosi peku se u pećnici, što ih čini laganijima, ali ništa manje primamljivima. Hrskava vanjština i bogato punjenje čine ih idealnim jelom za brzi ručak, večeru ili neformalno druženje uz film.
Posebno su praktični jer se mogu poslužiti uz razne dodatke – od salse i guacamolea do kiselog vrhnja, svježeg korijandra ili pikantnog pico de galla. Svaki zalogaj možete prilagoditi vlastitom ukusu, zbog čega će biti omiljeni među svim generacijama. U nastavku potražite pisani recept.
View this post on Instagram
RECEPT
Sastojci:
10 tortilja od pšeničnog brašna (promjera oko 15 cm)
250 g kuhane piletine, sitno narezane ili usitnjene
120 g naribanog sira
80 ml salse, barbecue umaka ili umaka za tacose
po želji za posluživanje: guacamole, kiselo vrhnje, masline, narezani mladi luk, pico de gallo ili svježi korijandar
View this post on Instagram
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite lim papirom za pečenje ili ga lagano poprskajte uljem. Skuhanu piletinu nasjeckajte ili natrgajte vilicama. Ubacite je u zdjelu sa sirom i umakom pa mijenšajte dok se sastojci ravnomjerno ne povežu.
Smjesu rasporedite uz rub svake tortilje i zatim pažljivo zarolajte. Tortilje složite nalim tako da je spoj okrenut prema dolje. Lagano ih poprskajte uljem kako bi se lijepo zapekle i postale hrskave.
Pecite 15-20 minuta, dok ne poprime zlatnosmeđu boju i ne postanu hrskave. Poslužite ih odmah uz dodatke po želji – žlicu guacamolea, malo kiselog vrhnja, salsu ili svježi korijandar.
Foto: Instagram