Da bi bio ukusan i hranjiv, ručak ne mora uvijek biti kompliciran. Dovoljno je poigrati se s omiljenim okusima i jednostavnim namirnicama koje obiluju proteinima i drugim nutrijentima. Ako nemate ideju što kuhati, imamo odličan prijedlog – brza pileća prsa s mozzarellom u umaku od rajčice…
Nema ljubitelja piletine kojeg ovo mediteransko jelo neće osvojiti. Lagano zapečena pileća prsa prelivena su aromatičnim umakom od rajčice s komadima mozzarelle, pirjanim lukom i češnjakom koji poboljšavaju svaki zalogaj.
Jelo sadrži malo ugljikohidrata pa je prikladno i za pobornike keto dijete. Iako je ukusna i sama, ova piletina odlično se slaže s raznovrsnim prilozima, poput riže, tjestenine, pire krumpira ili običnog kruha. Recept potražite u nastavku.
RECEPT
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
glavica luka
3-4 režnja češnjaka
konzerva zgnječenje ili nasjeckane rajčice
žličica mediteranske mješavine začina
pola žličice češnjaka u prahu
pola žličice mljevene crvene paprike
sol i papar
4 fileta pilećih prsa
220 g svježe ili ribane mozzarelle
svježi bosiljak za ukrašavanje
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Ugrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte ga 2-3 minute dok ne omekša. Ubacite usitnjeni češnjak, dinstajte ga 30 sekundi pa dodajte zgnječenu rajčicu i začine. Pirjajte još dvije minute.
Dodajte pileća prsa i pecite 1-2 minute sa svake strane. Prebacite tavu u pećnicu i pecite 10 minuta. Ako nemate tavu koja ide u pećnicu, sve prebacite u vatrostalnu posudu. Potom preokrenite pileća prsa, na njih stavite kriške mozzarelle i pecite još desetak minuta. Ukrasite svježim bosiljkom i poslužite.
Foto: Instagram