Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pikantna marinirana feta priprema se od svega 6 sastojaka (bez paljenja pećnice!), i idealan je snack uz vino i dodatak raznim ljetnim jelima

Ako tražite ideju za jednostavan, ali efektan dodatak ljetnom stolu, pikantna marinirana feta mogla bi biti savršen izbor. Priprema se brzo i bez paljenja pećnice. Rezultat je aromatičan zalogaj koji se savršeno slaže uz čašu vina, svježi tostirani kruh ili kao dio bogate plate s omiljenim narescima…

Iako se može kupiti gotova, marinirana feta posebno je ukusna kada je pripremite sami. Kombinacija maslinovog ulja, začinskog bilja i lagane ljutine pretvara klasični slani sir u nešto puno uzbudljivije – idealno za neformalna druženja, ali i kao neodoljivi dodatak raznim jelima.

@deminaekaterina

Ovaj snack je posebno praktičan jer ga možete pripremiti unaprijed i čuvati u hladnjaku do tjedan i pol dana. Okusi će s vremenom postajati još intenzivniji pa će svaki zalogaj biti pun karaktera i mediteranskog šarma.

RECEPT

Sastojci:

450–500 g fete
pola žličice sušenog timijana ili ružmarina
2 režnja češnjaka
čili paprika (svježa ili sušena, po ukusu)
5–6 zrna crnog papra
50 ml jabučnog octa (može i rižin)

@fetaday

Postupak:

Češnjak lagano pritisnite nožem da pukne, ali ostane u komadu. Stavite ga u lončić s odabranim začinskim biljem, čilijem i paprom. Sve prelijte maslinovim uljem toliko da pokrije sastojke i zagrijavajte 3-4 minute na laganoj vatri. Ulje ne smije zakipjeti.

Maknite lonac s vatre pa umiješajte ocat. Dobivenom vrućom marinadom prelijte kockice fete koje ste prethodno ubacili u čistu staklenku. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, dobro zategnite poklopac i čuvajte u hladnjaku.

Foto: Instagram



autobenussi





Slični članci