Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pečeni camembert s bobičastim voćem i orasima svečano je predjelo gotovo u manje od 20 minuta, a neće mu odoljeti ni najveći gurmani

Bilo da 2023. godinu planirate dočekati kod kuće uz drage prijatelje ili tulumareći do ranih jutarnjih sati, ukusni zalogaji neizostavan su dio te priče. Svečana jela ne moraju uvijek biti skupocjena ni komplicirana za izradu da bi oduševila goste. Ove godine uštedite vrijeme i svojoj ekipi poslužite pečeni camembert s bobičastim voćem, orasima i medom koji je gotov u manje od 20 minuta…

Camembert je sir s prepoznatljivom tankom koricom prekrivenom bijelom plemenitom plijesni. Zahvaljujući Napoleonu III., ova delicija postala je omiljena među Parižanima, a nije trebalo dugo da osvoji cijeli svijet.

Brojna istraživanja utvrdila su da camembert sadrži razne aminokiseline neophodne za zdravlje ljudskog organizma, kao i značajnu količinu minerala i vitamina – gotovo svih iz B skupine.

@hautescuisines

Najbolja karakteristika ovog ukusnog sira je to što se može jesti i u slanim i u slatkim kombinacijama, a posebno se dobro slaže s voćem i orašastim plodovima. Ako tražite brzinsko svečano jelo za najluđu noć u godini, isprobajte camembert u kombinaciji s bobičastim voćem, orasima i medom.

RECEPT

 

Sastojci:

paket camembert sira u drvenoj kutijici (oko 250 g)
1/4 šalice svježih ili zamrznutih brusnica
1/4 šalice crvenog ribiza
1/3 šalice nasjeckanih pekan oraha
žlica meda
grančice ružmarina

@foodartblog

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Izvadite sir iz kutije. Uklonite omot i papir koji se nalazi unutra pa ga vratite u drvenu kutiju i položite na pleh za pečenje. Zarežite površinu camemberta tako da napravite 4-5 križića pa na vrh poslažite bobičasto voće i nasjeckane orahe.

Sve zajedno pecite 12-15 minuta, odnosno dok vrh sira ne postane mekan kada ga pritisnete prstom. Nemojte prepeći camembert jer bi se tako mogao ponovno stvrdnuti.

Izvadite sir iz kutije i postavite na svečani pladanj ili drvenu dasku, prelijte žlicom meda i ukrasite grančicama ružmarina. Ovo predjelo najbolje je jesti uz krekere ili prepečene kriške baguettea.

Foto: Instagram

Slični članci