Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pečena piletina nikad nije bolje mirisala zahvaljujući dva (jako zdrava!) sastojka koja je čine i posebno sočnom

Pečena piletina s krumpirima jedno je od omiljenih vikend jela, osobito kad mu se dodaju tajni sastojci. Kako biste dobili hrskavu koricu i pritom zadržali sočnost, posegnite za mediteranskim načinom pripreme koji u glavnoj ulozi ima med, limun i puno zdravih začina. Donosimo recept za piletinu s krumpirima koju ćete sigurno dodati svojoj kuharici već nakon prvog zalogaja…

Postoje brojni trikovi za dobivanje hrskave korice na piletini, no jedan od njih je posebno ukusan. Riječ je o mediteranskom načinu pripreme piletine u kojem su limun i med glavni krivci za hrskavu koricu i sočno meso.

Okusu posebno pridonose i začini s tog područja koji, ne samo da poboljšavaju okus, već obiluju hranjivim tvarima koje tijelo treba u vrijeme kada je najpodložnije prehladama.

@maridol777
Meso će se sjajno složiti sa svakim prilogom, a sokovi koje piletina ostavi u posudi za pečenje mogu vam poslužiti kao baza za divan i gust umak.

Upustite se u pripremu ovakve, nešto drugačije piletine i iznenadite svoje najbliže aromatičnim okusima nekog novog vikend ručka.

RECEPT:

Sastojci:

1 pile

2 limuna

žlica meda

timijan

ružmarin

kadulja

origano

1 luk

lovorov list

režanj češnjaka

1 dl bijelog vina

6 krumpira

maslinovo ulje

prstohvat kurkume

sol i papar

@happiness_izz_homemade

Postupak:

Napravite marinadu od meda, limunovog soka, kurkume, soli i maslinovog ulja. Dobivenom marinadom premažite pile, poparite ga i pospite nasjeckanim biljem. Kako bi se pile bolje ispeklo, podvežite ga tankim konopcem.

Operite krumpir i narežite ga na ploške, krupno narežite luk i sve skupa stavite u lim za pečenje. Još jednom sve posolite, popaprite i zalijte maslinovim uljem.

Marinirano pile stavite na krumpir i luk, dodajte mu nekoliko kriški limuna, prepolovljen češnjak i lovorov list i sve zalijte bijelim vinom.

Pecite pokriveno na 200 stupnjeva dok ne dobije boju i bude pečen kod kostiju, oko sat vremena. Zadnjih 20 minuta otkrijte piletinu kako biste dobili hrskavu koricu.

Dobar tek!

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci