Kremasti i lagani deserti imaju prednost nad teškim kolačima tijekom ljetnih mjeseci. Još ako sadrže neku osvježavajući voćku, teško ih je stati jesti čak i na najvećim vrućinama. U nastavku potražite recept za brzu panna cottu od manga koja ne zahtijeva puno truda…
Mango je kod nas još uvijek egzotična namirnica, no riječ je o jednom od najstarijih predstavnika južnog voća na svijetu. Postoji mnogo vrsta ovog voća, a razlikuju se bojom, oblikom, okusom i veličinom.
Ova namirnica sadrži preko 20 vitamina i minerala. Bogata je kalcijem, kalijem, magnezijem, željezom, aminokiselinama, beta-karotenom i vlaknima. Obiluje vitaminima A, C i E, a udio hranjivih tvari povećava se sa stupnjem zrelosti ploda.
Ako vam se jede nešto lagano, slatko i osvježavajuće, panna cotta je nepogrešiv odabir. Pronašli smo recept na bazi manga za koji vam treba samo šest jednostavnih sastojaka.
RECEPT
Sastojci:
šalica punomasnog mlijeka
1 + 1/4 šalice vrhnja za šlag
3/4 šalice pirea od manga
1/4 šalice šećera
6 listića želatine
žličica ekstrakta vanilije
Postupak:
Ako radite svoj pire od manga, pripremite ga pomoću blendera ili štapnog miksera. Zagrijte mlijeko u loncu do vrenja. Listiće želatine otopite u vodi sobne temperature. Kad se mlijeko zagrije, dodajte mu omekšale listiće želatine i šećer. Stalno miješajte dok se ne otopi.
Ubacite vrhnje za šlag i pire od manga i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Rasporedite smjesu u staklene čaše pa ih ostavite u hladnjaku da se potpuno stisnu, otprilike dva sata. Prije posluživanja, na vrh dodajte žličicu pirea od manga.
Foto: Instagram