Nakon tjedana provedenih uživajući u blagdanskim kolačima, malo tko ima volje za pripremu kompliciranih slastica koje zahtijevaju sate provedene u kuhinji. Ako vam se jede nešto slatko, a da je gotovo u tren oka, dobre stare palačinke najbolje su rješenje. Kako biste ih učinili posebnima i razmazili svoje okusne pupoljke, nadjenite ih umakom od banana i ruma kakav sigurno još niste probali…
Palačinke su vječni gastronomski klasik kojem se uvijek rado vraćamo, a najveća prednost ove slastice je što ne zahtijeva puno vremena i može se napraviti na bezbroj inovativnih načina.
Žudite li za malo drugačijim palačinkama kojima ne bi odoljeli ni najveći gurmani, imamo idealno rješenje koje uspijeva čak i početnicima.
Riječ je o palačinkama u umaku od banana i ruma, brzom desertu koji će razmaziti vaše okusne pupoljke i podići ovo klasično jelo na sasvim novu razinu.
RECEPT
Sastojci:
1 šalica brašna
2 jaja
1 šalica mlijeka
1 žlica šećera
2 žlice smeđeg šećera
1 paketić vanilin šećera
3 žlice maslaca
4 banane
1 žlica ruma
cimet
prstohvat soli
Postupak:
Smjesu za palačinke napravite od brašna, jaja, mlijeka, jedne žlice šećera, vanilin šećera i prstohvata soli. Pecite ih na lagano nauljenoj tavi.
Za umak najprije otopite maslac i smeđi šećer. Dodajte banane koje ste nasjeckali i pospite ih cimetom. Kuhajte sve dok banane ne omekšaju, oko dvije minute. Dodajte rum. Kuhajte dok alkohol ne ispari pa maknite s vatre.
Palačinke punite nadjevom i poslužite toplo, po želji možete dodati smrznuti šlag ili kuglicu sladoleda od vanilije. U slast!
Foto: Instagram