Torta s mandarinama pravo je osvježenje tijekom sivih i prohladnih dana. Sa cijelim poslom ćete biti gotovi u svega 45 minuta i sve se miksa i priprema u jednoj posudi. I zato, krenite što prije po svoje mandarine i na pečenje kolača!
Laganu kremastu i biskvitni tortu s mandarinama mogu uljepšati i najtmurniji dani.
Priprema:
1.Kora
Dobro umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumanca, i na kraju brašno sa praškom za pecivo
Sipati u kalup prečnika 28cm i peći na 180C
Kad se ohladi preseći na pola.
2.Krema
– Želatin potopiti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, pa zatim ga istopiti u mikrotalasnoj.
– Umutiti slatku pavlaku
– U nju dodati kremu, sir, šećer, jogurt
– Kad se sjedinilo, sipati u tankom mlazu želatin i dobro umutiti
3.Mandarine očistiti i odvojiti kriške
4.Slagati redom:
kora
red kreme
mandarine
red kreme
kora
posuti prah šećerom
poredati mandarine kao dekoraciju
dodati bijelu čokoladu
Izvor: Coolinarka
Foto: Instagram