Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ovog Uskrsa počastite se prhkim keksima u obliku zečića koji osvajaju i izgledom i okusom, u trenu će ‘planuti’ s blagdanskog stola

Tjedan dana dijeli nas od Uskrsa, a sada je pravo vrijeme da polako počnete s izradom slastica koje mogu dugo stajati. Blagdani su nezamislivi bez finih i vizualno atraktivnih keksića kojima je teško odoljeti i nakon običnog ručka. Ako ste ove godine odlučili servirati novo na blagdanski stol, u nastavku potražite recept za uskrsne kolačiće u obliku zečića koji osvajaju i izgledom i okusom…

Običaj je da se sitni keksi uglavnom peku za Božić, no malim hrskavim slasticama se možete počastiti i za Uskrs, osobito ako ih tematski ukrasite i učinite vizualnom atrakcijom na blagdanskom stolu.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Priprema keksića će biti još zabavnija ako uposlite ostale ukućane i naučite ih da umijese svoje prvo prhko tijesto u životu, dok će mališani uživati u izrezivanju kalupima.

@masha_malakanova

Ako još niste smislili kakve ćete kolačiće servirati članovima obitelji i bliskim prijateljima, u nastavku donosimo jednostavan recept za prhke kekse u obliku zečića koji će u trenu nestati s pladnja.

RECEPT

 

Keksići:

  Advertisement

225 g maslaca sobne temperature
110 g šećera u prahu
1 žličica arome vanilije
30 g žumanjaka (2 žumanjka jaja S veličine)
320 g glatkog brašna
prstohvat soli
kuglice od kokosa (npr. Raffaello)

Glazura:

150 g šećera u prahu
2 1/2 žlice mlijeka
1 žličica arome vanilije

Postupak:

Maslac i šećer pjenasto izradite. Dodajte im žumanjke i mikserom sve povežite pa ubacite i aromu vanilije te sol. Smjesi dodajte brašno i sve dobro sjedinite nastavkom za tijesto.

Dobiveno tijesto izvadite na radnu površinu, zamotajte u prozirnu foliju i prebacite u hladnjak na pola sata kako bi se dodatno stisnulo.

@stillsundayco

Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite lim papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj podlozi. Ako je još uvijek premekano, stavite ga u zamrzivač na 10 minuta (ovako ćete lakše utiskivati kalupe). Neka vam tijesto bude razvaljano na cca. 3 milimetra.

Uzmite kalupiće u obliku zeca i pažljivo izrežite što više keksića. Položite ih na lim i pecite 6-8 minuta, odnosno dok ne primijetite da su počeli dobivati boju na rubovima. Imajte na umu da keksići trebaju ostati svijetli.

@masha_malakanova

Gotove kekse ohladite na rešetki za hlađenje, ali budite oprezni da ne bi pukli. Dok se oni hlade, pripremite glazuru za ukrašavanje.

Šećer u prahu prosijati pa dodati mlijeko i aromu vanilije i sve pomiješati u glatku pastu. Ukrasite keksiće, dodajte im kuglice od kokosa tako da poprime ulogu repova i pustite da se glazura dobro osuši.

Foto: Instagram

Slični članci