Nakon blagdanske groznice, mnogi nemaju volje raditi komplicirane slastice i brdo kolača kako bi se zasladili nečim malo drugačijim. Tu savršeno uskače – vruća čokolada. Bezvremenski desert u šalici može se pripremati na bezbroj načina i upotpuniti raznim aromatičnim dodacima. U nastavku donosimo recept za najukusniju vruću čokoladu iz kućne radinosti…
Vruća čokolada jedna je od poslastica kojih se nikada nećemo zasititi. Osim što je vrlo ukusna, jednostavna je za pripremu i može se obogatiti mnoštvom začina, poput cimeta, muškatnog oraščića ili karamele, kako bi bila još finija.
Ako žudite za nečim slatkim, a da je brzo gotovo i ne zahtijeva skupocjene namirnice, ovaj napitak idealno je rješenje. Bilo da volite malo gušću verziju ili preferirate tekuću čokoladu, recept koji donosimo u nastavku neće vas razočarati.
RECEPT
Sastojci (za 2 porcije):
100 ml mlijeka
100 ml vrhnja za šlag
100 g tamne čokolade sa 60% kakaa
prstohvat soli
mahuna vanilije ili par kapi ekstrakta vanilije
žličica šećera
pola žličice gustina
pola žličice cimeta
Postupak:
Čokoladu natrgajte na komadiće i ubacite u šalice ili posudu otpornu na toplinu. U lončiću zagrijte mlijeko, vrhnje za šlag, cimet, šećer i vaniliju. Kada zavrije, uklonite lončić s vatre i ostavite smjesu da odstoji 10 minuta kako bi mlijeko poprimilo okus svih začina.
Odvojite žlicu mliječne smjese i pomiješajte je s gustinom. Kada se rastopi, ubacite ga u mlijeko, promiješajte i prelijte preko nasjeckane čokolade. Ostavite par minuta pa miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Po želji, vruću čokoladu poslužite sa sljezovim kolačićima, karamelom ili šlagom.
Foto: Instagram