Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ovo je najbrža i najjednostavnija tjestenina koja će vas oboriti s nogu već na prvi griz, a potrebna su vam samo četiri sastojka

Stara izreka kaže ‘manje je više’, a upravo ovo pravilo katkad vrijedi i za pripremu jela. Da ukusan i hranjiv obrok ne mora uvijek biti skupocjen ni kompliciran za pripremu, najbolje potvrđuje genijalan recept za kremastu tjesteninu od samo četiri sastojka koji će oduševiti svakog ljubitelja sira i gorkastih aroma…

Tjestenina je najbolje rješenje kada vam se jede nešto fino, a da je brzo gotovo. Osim klasičnih recepata, poput carbonare ili bolonjeza, ovo tradicionalno talijansko jelo možete pripremiti i na francuski način.

@cakes_n_ale

Upravo takav recept pronašli smo na Instagram profilu Clem Foodie. Riječ je o kremastoj varijanti za koju su vam potrebna samo četiri sastojka i 10 minuta vremena, a kako ga pripremiti, otkrivamo u nastavku.

RECEPT

Sastojci:

 

170 g tjestenine
50 g gorgonzole
60 g rikule
šaka grubo nasjeckanih oraha
sol i papar

Postupak:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na vrećici. Procijedite je, ali sa strane odvojite tri žlice vode u kojoj se kuhala. Vratite je u lonac, dodajte smrvljenu gorgonzolu i sačuvanu vodu od kuhanja pa dobro promiješajte. Naposljetku, dobro začinite paprom te ubacite rikulu i orahe.

@clemfoodie

Foto: Instagram

Slični članci