Sve smo bliže blagdanima i svečanim okupljanjima s najmilijima. Ako ove godine svojim gostima želite servirati nove slatke zalogajčiće, mekani trufflesi idealno su rješenje. U nastavku potražite recept za kuglice koje se tope u ustima, a imaju okus poput Biscoff cheesecake s maslacem od kikirikija…
Čokoladni tartufi ili trufflesi jedna su od najjednostavnijih slastica. Pripremaju se od malo sastojaka i ne zahtijevaju puno posla. Uz klasičnu, čokoladnu varijantu, možete se poigrati s omiljenim okusima i kreirati pravu malu fuziju različitih deserata.
Ususret blagdanima, našli smo upravo takav recept. Sočne kuglice objedinjuju ultimativne božićne arome – kakao, Biscoff ili Speculoos kekse i maslac od kikirikija. Za dozu osvježenja, tu je i krem sir. U ovim pralinama možete uživati kada vam se jede nešto slatko ili ih poslužiti na svečanijem druženju.
RECEPT
Sastojci:
150 g mljevenih Biscoff keksa (ili Speculoos)
200 g kremastog maslaca od kikirikija
180 g krem sira
70 g šećera u prahu
2 žlice kakaa u prahu
Postupak:
Pomiješajte maslac od kikirikija, krem sir, šećer i kakao prah. Umiješajte 100 g mljevenog keksa. Stavite smjesu u hladnjak na najmanje tri sata. Od smjese oblikujte 24 loptice i uvaljajte ih u preostali mrvljeni keks. Ohladite još 30 minuta pa poslužite. Ove trufflese možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku oko tjedan dana.
Foto: Instagram