Uskrsni stol nezamisliv je bez tradicionalnih jela, no još je bolji kada se na njemu nađe nešto novo, zanimljivo i jednostavno za izradu. Ako tražite ideju za blagdansku poslasticu koja osvaja i izgledom i okusom, bacite se na izradu slatkih ‘zečića’. Recept donosimo u nastavku…
Peciva u obliku zečića nisu samo simpatična dekoracija – riječ je o mekanim, slatkim kruščićima koja se jednostavno pripremaju, a svojom razigranom pojavom oduševljavaju i velike i male.
Zahvaljujući efektnom izgledu, ova peciva podići će vaš blagdanski stol na višu razinu. Za izradu vam ne trebaju komplicirani sastojci ni posebne slastičarske vještine, a jednako su ukusni sami ili obogaćeni slatkim namazom.

RECEPT
Sastojci (za četiri komada):
260 g glatkog brašna
40 g šećera
prstohvat soli
180 ml mlijeka
10 g svježeg kvasca
30 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
50 g ribanog kokosa ili u listićima

Postupak:
Lagano zagrijte mlijeko pa ga pomiješajte s kvascem, solju i jednom žličicom šećera. Miješajte dok se kvasac ne otopi. Dodajte brašno i preostali šećer, a zatim umijesite glatko tijesto. Ubacite maslac i mijesite dok se sve ne sjedini. Tijesto pokrijte i ostavite da se diže na toplom oko sat vremena.
Podijelite tijesto na četiri dijela. Od svakog dijela oblikujte dva bedra, dvije kuglice za šapice i jednu veću kuglu za repić. Posložite ih na papir za pečenje tako da dobijete oblik zeca s leđa kao na fotografiji. Ostavite da se diže još 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite zečiće oko 15 minuta, dok ne porumene. Pustite da se ohlade. Pomiješajte šećer u prahu s malo vode kako biste dobili gustu glazuru. Stavite je u vrećicu za ukrašavanje i dekorirajte šapice i rep. Pospite ih kokosovim mrvicama prije posluživanja.
Foto: Instagram