Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ovi slatki ‘zečići’ nisu komplicirani za izradu koliko se na prvu čine, savršeno će upotpuniti svaki blagdanski stol

Uskrsni stol nezamisliv je bez tradicionalnih jela, no još je bolji kada se na njemu nađe nešto novo, zanimljivo i jednostavno za izradu. Ako tražite ideju za blagdansku poslasticu koja osvaja i izgledom i okusom, bacite se na izradu slatkih ‘zečića’. Recept donosimo u nastavku…

Peciva u obliku zečića nisu samo simpatična dekoracija – riječ je o mekanim, slatkim kruščićima koja se jednostavno pripremaju, a svojom razigranom pojavom oduševljavaju i velike i male.

Zahvaljujući efektnom izgledu, ova peciva podići će vaš blagdanski stol na višu razinu. Za izradu vam ne trebaju komplicirani sastojci ni posebne slastičarske vještine, a jednako su ukusni sami ili obogaćeni slatkim namazom.

@patrick_rosenthal

RECEPT

Sastojci (za četiri komada):

260 g glatkog brašna
40 g šećera
prstohvat soli
180 ml mlijeka
10 g svježeg kvasca
30 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
50 g ribanog kokosa ili u listićima

@alexandra.onosa

Postupak:

Lagano zagrijte mlijeko pa ga pomiješajte s kvascem, solju i jednom žličicom šećera. Miješajte dok se kvasac ne otopi. Dodajte brašno i preostali šećer, a zatim umijesite glatko tijesto. Ubacite maslac i mijesite dok se sve ne sjedini. Tijesto pokrijte i ostavite da se diže na toplom oko sat vremena.

Podijelite tijesto na četiri dijela. Od svakog dijela oblikujte dva bedra, dvije kuglice za šapice i jednu veću kuglu za repić. Posložite ih na papir za pečenje tako da dobijete oblik zeca s leđa kao na fotografiji. Ostavite da se diže još 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite zečiće oko 15 minuta, dok ne porumene. Pustite da se ohlade. Pomiješajte šećer u prahu s malo vode kako biste dobili gustu glazuru. Stavite je u vrećicu za ukrašavanje i dekorirajte šapice i rep. Pospite ih kokosovim mrvicama prije posluživanja.

Foto: Instagram



Dobro Pršut


Dobro Pršut


Slični članci