Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ovi keksi od banane s komadićima čokolade istovremeno su hrskavi i sočni, nestat će sa stola čim i ih izvadite iz pećnice

Banane su omiljeno tropsko voće dostupno tijekom cijele godine. Ova zasitna voćka obiluje raznim vitaminima i mineralima, a zbog teksture i okusa, izvrsna je baza za izradu finih slastica. Ako vam se jede nešto slatko, a da je brzo gotovo, pripremite slasne kekse od banane i čokolade. Recept donosimo u nastavku…

Zbog visokog sadržaja kalija, magnezija i vlakana, banane su hvaljene još u zapisima iz 600. godine prije nove ere. Dobar su izvor energije, a zbog visokog sadržaja kalija, pripisuje im se značajno djelovanje u snižavanju krvnog tlaka i prevenciji srčanih bolesti.

@gimmedelicious

Novije studije pokazale su da banane mogu pomoći i u održavanju koštane mase, što je posebno važno za žene u menopauzi. Ova ukusna voćka idealna je za izradu raznih slastica, poput sočnih i hrskavih keksića s komadićima čokolade.

RECEPT

Sastojci:

srednje zrela banana
žumanjak sobne temperature
pola šalice maslaca sobne temperature
šalica smeđeg šećera
žličica ekstrakta vanilije
1 i pol šalica glatkog brašna
žličica cimeta
pola žličice sode bikarbone
pola žličice soli
pola šalice čokoladnih kapljica ili nasjeckane čokolade za kuhanje

@gimmedelicious

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 175°C. Obložite lim papirom za pečenje i ostavite ga sa strane. U velikoj zdjeli zgnječite bananu da dobijete oko trećinu šalice pirea. Dodajte žumanjak, maslac, smeđi šećer i vaniliju. Miješajte pjenjačom dok se svi sastojci ne sjedine.

Ubacite brašno, cimet, sodu bikarbonu, sol i čokoladu pa miješajte samo dok se smjesa ne sjedini. Pazite da ne pretjerate s miješanjem, smjesa će biti mekša nego za klasične čokoladne kekse. Prebacite tijesto u zamrzivač i ostavite da se hladi oko 30 minuta (opcionalno).

Žlicom vadite tijesto na pripremljeni lim za pečenje, ostavljajući razmak od oko pet centimetara između svake kuglice. Pecite 10 minuta ili dok rubovi keksa ne postanu lagano zlatni. Sredina treba ostati mekana. Ohladite 5-10 minuta i poslužite.

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci