Živjeli slatki recepti koji paze na liniju, živjele kuharice koje smišljaju savršene kombinacije s kojima nećemo narušiti zdravlje i za kraj, živjele jagode koje su konačno stigle, a s kojima doslovno svaki kolač može biti hit. Iako, možda takav neće biti svaki, ali ovaj nisko kalorični, s malim udjelom loših ugljikohidrata kojeg danas predstavljamo, bit će, sigurno, božanstveni.
Možda još prije nekoliko godina nismo toliko pazili kakve ćemo deserte raditi svojoj obitelji, no svjesnost o zdravlju, liniju i zdravim namirnicama doveli su nas do toga da se sočnih, raskošnih i slatkih recepata zapravo ne moramo više bojati. Jer je izbor zdravih namirnica doista velik, a količina savršenih kombinacija sastojaka i okusa još i veća.
I kada svemu tome pridružimo još i sočne, slasne jagode koje su nas konačno počastile svojim dolaskom, kao glavne zvijezde proljetnih kolača kakvima se veselimo, ima li itko tko će reći ne?
Ovom posebno božanstvenom kolaču s jagodama pogotovo. Jer njemu nećete morati odolijevati pošto je niskokaloričan, jednostavan i jednostavno sočno božanstven.
Trebat će vam:
Za biskvit:
1 šalica badema
½ šalice pekan oraha
4 žlice sirovog kakaovog praha
5 žlica kokosovog ulja, rastopljenog
1 žlica bademovog maslaca
2-3 kapljice tekuće stevija (bez arome ili s prirodnim čokoladnim okusom)
prstohvat morske soli
Nadjev:
3 šalice indijskog oraha, (namočite 1-5 sati, zatim isperite)
1 šalica jagoda
½ šalice kokosovog ulja, otopljenog
½ šalice punomasnog kokosovog mlijeka
3 žlice soka od limuna
2 kapi tekućeg stevije (neutralni ili s prirodnim okusom vanilije)
½ žličice arome vanilije
Priprema koja ne može biti jednostavnija:
Pokrijte klasičan kalup za kolače papirom za pečenje.
Bademe i pekan dobro izblendajte pa dodajte sve spomenute sastojke za biskvit koji se ne peče. Dobro ih sjedinite pa ravnomjerno utisnite na dno kalupa.
Za nadjev uzmite sve sastojke, stavite ih u blender i miksajte dok se smjesa lijepo ne sjedini. Ako je potrebno, dodajte malo više tekućine, ovisno o potrebi i željama. I tada smjesu jednostavno prebacite na prethodno utisnutu koru, poravnajte te stavite u frizer na 2-3 sata da se dobro stisne.
Prije serviranja izvadite na barem 20 minuta, da se počne odmrzavati. Poslužite uz još malo bobičastog voća po želji, uz još malo jagoda, malina ili jestivog cvijeća čime ćete sigurno zaslužiti titulu odlične domaćice!
Fotografije: Instagram