Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jedu vam se dobri muffini? Iskoristite prve jagode i napravite najsočniju verziju obogaćenu osvježavajućim limunom

Kad su svježe jagode u sezoni, pravo je vrijeme za jednostavne, a neodoljive slastice koje naglašavaju njihovu prirodnu slatkoću i svježinu. Ovi voćni muffini idealan su način da iskoristite najfinije proljetne plodove bez puno muke…

Muffini se mogu pripremati na mali milijun načina, a posebno su fini s jagodama. Sočno tijesto obogaćeno je daškom limunovog soka, što mu daje blagu citrusnu notu. Komadići jagoda u svakom zalogaju čine ove kolačiće posebno mekanima i ukusnima.

Savršeni su za doručak, piknik u na suncu ili kao lagani desert uz kavu u dobrom društvu. Ako ih čuvate u hermetički zatvorenoj posudi, ostat će jednako sočni i do tri dana. Recept donosimo u nastavku.

@tastynsimple

RECEPT

Sastojci:

2 šalice jagoda
2 jaja
300 g šećera
180 ml ulja
žličica ekstrakta vanilije
žlica limunovog soka
120 ml mlijeka
2 žličice praška za pecivo
280 g glatkog brašna
prstohvat soli

@onceuponachef

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190°C. U velikoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer, ulje, vaniliju, limunov sok, mlijeko i prašak za pecivo. Dodajte dvije šalice brašna i sol pa dobro promiješajte.

U manjoj posudi pomiješajte nasjeckane jagode s preostalim brašnom. Lagano promiješajte da se jagode oblože brašnom. Pažljivo umiješajte jagode u tijesto.

Obložite lim za muffine papirnatim košaricama. U svaku košaricu stavite otprilike 1/4 šalice smjese. Pecite 30 minuta, dok muffini ne dobiju lijepu zlatnu boju. Ako ih testirate čačkalicom, mora izaći čista.

Foto: Instagram









Slični članci