Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Osvježite se tiramisu sladoledom s komadićima keksa koji s lakoćom možete pripremiti kod kuće bez aparata

Prvi vrući dani bude želju za sladoledom, a nema bolje verzije od one iz kućne radinosti. Da biste pripremili ovu ukusnu poslasticu, ne treba vam aparat za sladoled, već nekoliko jednostavnih sastojaka i malo vremena. U nastavku otkrivamo kako pripremiti varijantu inspiriranu tiramisuom…

Tiramisu sladoled je kremasta i osvježavajuća inačica klasičnog talijanskog kolača koju s lakoćom možete pripremiti kod kuće. Uz minimalan trud, dobit ćete desert koji ne možete pronaći u svakoj slastičarnici, a ima ga dovoljno za cijelo društvo.

Sitni komadići piškota ravnomjerno se provlače kroz kremastu smjesu, donoseći dodatnu teksturu i prepoznatljiv okus tiramisua. Kava i mascarpone u kombinaciji s laganim šlagom stvaraju savršenu ravnotežu između punoće okusa i svježine. Recept potražite u nastavku.

@dreamybaker

RECEPT

Sastojci:

3 žumanjka
80 g šećera
250 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja za šlag
žličica ekstrakta vanilije
2 žlice ohlađene crne kave
žlica ruma ili amaretto likera
6 do 8 piškota
kakao u prahu za posipanje (po želji)

@dreamybaker

Postupak:

U staklenu ili metalnu zdjelu stavite žumanjke i šećer pa je postavite iznad lonca s lagano kipućom vodom. Voda ne smije dodirivati posudu. Mikserom tucite smjesu nekoliko minuta dok ne postane svijetla, gusta i pjenasta. Maknite s pare i ostavite da se kratko ohladi.

Dodajte mascarpone, vaniliju, ohlađenu kavu i malo ruma ili amaretta. Miksajte kratko, tek toliko da se sastojci sjedine u glatku i ujednačenu kremu. U drugoj zdjeli istucite slatko vrhnje u čvrst šlag pa ga lopaticom pažljivo umiješajte u kremu.

Piškote izlomite na manje komade i umiješajte u smjesu da se ravnomjerno rasporede. Sve prebacite u posudu pogodnu za zamrzavanje, poravnajte površinu i pospite kakaom u prahu. Poklopite i stavite u zamrzivač na najmanje šest sati, najbolje preko noći.

Foto: Instagram









Slični članci