Malo tko ne voli tiramisu, evergreen kolač koji se ne peče i uvijek iznova oduševljava spojem sočnih keksa i lagane kreme od sira. Ako ste i vi veliki ljubitelj ovog ukusnog kolača, svakako morate isprobati nikad jednostavniju i osvježavajuću varijantu s malinama. Recept potražite u nastavku..
Osim što je ukusno, bobičasto voće obiluje važnim nutrijentima neophodnim za zdravlje organizma i mladolik izgled kože. Njegova konzumacija može dovesti do značajnih promjena na tijelu, kako iznutra, tako i izvana.
Ono što je zajedničko svim vrstama šumskog voća je bogatstvo flavonoidima, antioksidativnim spojevima koji djeluju protiv staničnih oštećenja.
Bobičasto voće idealno je za pripremu jednostavnih i brzih slastica kojima neće odoljeti ni osobe koje ne vole kolače. Ako ste u potrazi ta takvim desertom, u nastavku donosimo recept za fenomenalan tiramisu s malinama.
RECEPT
Sastojci:
4 jaja
150 g šećera u prahu
500 g mascarpone sira
250 ml instant kave
Bailey’s liker
2 velika pakiranja piškota (210 g)
gorki kakao
400 g malina
Postupak:
Skuhajte jaču instant kavu i dodajte Bailey’s liker po ukusu. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg. Žumanjke umutite sa šećerom pa dodajte mascarpone i sve dobro izmiješajte. Zatim dodajte snijeg od bjelanjaka i mutite mikserom da se sve lijepo sjedini.
Na dno kalupa ili zdjele posložite red natopljenih piškota, na njih stavite sloj kreme i pospite malinama. Ponovno poslažite red keksa, kremu, maline pa kekse i na kraju još jedan sloj kreme. Trebali biste imati tri reda keksa, tri reda mascarpone kreme i dva reda malina.
Naposljetku, na vrh pospite gorki kakao i, po želji, dodatno ukrasite malinama i listićima mente. Ako tiramisu planirate raditi u dubljoj staklenoj posudi, drugi i treći sloj keksa poredajte okomito uz rub posude kao na fotografiji.
Foto: Instagram