Najukusnija blagdanska mješavina povrća, majoneze i jaja poznata kao francuska salata stiže u nekoliko varijanta, a posebno je dobra kad joj se doda tajni sastojak – jabuka. Iako je svatko radi na vlastiti način, francuska salata obogaćena kiselom jabukom nesumnjivi je pobjednik jer tako dobiva posebnu dozu svježine te nas uvijek iznova iznenadi u ustima. Pronašli smo jednostavan recept za ubojito dobru francusku salatu s jajima i jabukom idealan za novogodišnju noć…
Ipak, svi se uvijek trude pronaći ‘ono nešto’ što će je učiniti zaista fantastičnom, a taj sastojak je upravo kisela jabuka.
Kako je prije novogodišnjeg tulumarenja važno dobro pojesti kako bismo bolje podnijeli alkohol, francuska salata idealan je izbor jer je možete jesti samostalno s kruhom ili u kao dodatak nekom drugom jelu.
Također, ona je odlična za ubijanje mamurluka jer je masna i puna povrća te ne zahtijeva pretjerano žvakanje koje nam u tim trenucima teško pada.
Pronašli smo jednostavan recept za domaću francusku salatu s jajima i jabukom koji će oduševiti i najprofinjenija nepca!
RECEPT:
Sastojci:
450 g zamrznute mješavine graška i mrkve
300 g krumpira
200 g kiselih krastavaca
sol
360 g majoneze (4 vrećice)
¼ jabuke granny smith
2 žlice kiselog vrhnja
1 žličica senfa
crni papar
sol

Priprema:
Zamrznutu mješavinu kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 10-15 minuta. Za to vrijeme u drugu posudu s posoljenom hladnom vodom stavite krumpir u kori da se kuha sve dok ne omekša, a kuhamo ga u kori kako se ne bi raspao.
Skuhanu mješavinu povrća ocijedite i ohladite. Kada se krumpir ohladi, ogulite mu koru pa ga nasjeckajte na jednake komadiće. Isto učinite i s kiselom jabukom i dodajte ju u posudu s nasjeckanim povrćem. Jabuka će salati dati posebnu svježinu i kao takva biti tajni sastojak vaše francuske salate.
Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom i dodajte u mješavinu povrća. Dodajte krastavce i sve zajedno lagano promiješajte.
Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz hladne nareske, odojak ili serviranu na kruhu.
Foto: Instagram