Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Novi mirisi talijanskog brenda L’Erbolario inspirirali food blogere Mateju Krvarić i Mila Butorca u rekreiranju deserata Purple Rose Torte i Berries rolica

Talijanski brend L’Erbolario, sad već tradicionalno, priprema pregršt mirisnih, čarobnih proizvoda za predstojeće blagdane koji će oduševiti i one najkompliciranijih ukusa među nama. Za kraj ove godine pripremio je dvije nove mirisne linije stvorene u čast galskoj ruži i šumskim bobicama, a food blogere Mateju Krvarić i Mila Butorca inspirirali su u rekreiranju deserata Purple Rose Torte i Berries rolica

Gurmanska poslastica L’ERBOLARIO BERRIES, linija je koja će vas odvesti u šetnju mirisnim putevima sočnih bobica, mirisnih latica i aromatičnih šuma.

Ženstvena L’ERBOLARIO PURPLE ROSE linija  sadrži cvjetni miris s tisuću latica crvene ruže, đurđice i irisa, uz neodoljivi dodatak citrusnih nota mandarine – pravo je čudo nježnosti i senzualnosti.

Iva Miletić Čuhel

Barokno uređen bar Drugi Program poslužio je kao izvrsna kulisa za predstavljanje noviteta, a formulacije oba mirisa poslužila su poznatim food blogerima Mateji Krvarić i Mili Butorcu u rekreiranju deserata Purple Rose Torte i Berries rolica.

Food blogeri Mateja Krvarić (Uvijek Gladna) i Mile Butorac (Hungry Mile)

L’Erbolario Berries rolice by Hungry Mile

Sastojci

Tijesto:
600 g glatkog brašna
100 g šećera
1 burbon vanilin šećer
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica soli
korica naranče
125 g maslaca
200 ml mlakog mlijeka
2 jaja

Nadjev:
100 g brusnica
100 g grožđica
4 filter vrećice Franck aronija čaja
3 dcl vode
100 g šećera
2 žlice cimeta
100 g maslaca (sobne temperature)

Postupak:
1. U zdjelicu stavite kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna i malo toplog mlijeka, dobro promiješajte te ostavite na toplom da se kvasac diže.
2. U duboku zdjelu prosijte ostatak brašna. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol, koricu naranče i sjeckani maslac pa rukama utrljajte maslac dok ne dobijete pjeskastu smjesu. Dodajte uzdigli kvasac, razmućena jaja i ostatak mlakog mlijeka pa umijesite glatko i podatno tijesto.
3. Od tijesta oblikujte kuglu, stavite ju u zdjelu, pokrijte krpom i pustite da se diže na toplom 60 – 90 minuta, ili dok ne udvostruči volumen.
4. Dok se tijesto diže pripremite nadjev. U manjem lončiću zavrijte vodu, dodajte vrećice čaja i držite ih oko 10 minuta. Vrećice ocijedite pa u čaj potopite brusnice i grožđice. U zdjelici pomiješajte šećer i cimet, te dodajte sjeckani maslac, ako nije mekan – pričekajte, sve sastojke ravnomjerno povežite u smjesu nalik na pastu.
5. Uzdiglo tijesto uz dodatak brašna razvaljajte u kvadrat. Tijesto premažite pastom od maslaca, ravnomjerno rasporedite namočene bobice i zarolajte.
6. Roladu narežite na šnite debljine dva prsta. Poslažite ih u protvan koji ste premazali maslacem i posuli žlicom brašna i šećera. Pustite rolice da se dižu još 20 minuta, a u međuvremenu zagrijte pećnicu.
7. Rolice prvo pecite 10 minuta na 200 stupnjeva, onda još 10 minuta na 180 stupnjeva.

Dodatak: tople rolice prelijte šećernim sirupom, ostatku čaja u kojem su se namakale bobice dodajte 50 g šećera i ukuhajte dok ne postane lagano sirupast, poslužite mlake. Ili ih samo pospite sa šećerom u prahu.

Berries Rolice by Hungry Mile

L’Erbolario Purple Rose torta by Uvijek Gladna

Biskvit:

200g maslaca
180g šećera
4 jaja
1/2 korice limuna i sok limuna
1/2 korice naranče i soka
1 korica mandarine
2 žlice ružine vodice
150g brašna
1 prašak za pecivo
Pola žličice kardamoma
100g mljevenih badema
100g mljevenih neslanih pistacija
4 žlice mlijeka

Miksajte mekani maslac i šećer, dodati korice citrusa i ružinu vodicu, dodati jaja jedno po jednu, izmedu miksati. Dodati sok voća i suhe sastojke, a na kraju mlijeko.

Kalup 20cm premazati maslacem, peći 40ak min ili u dva kalupa 25min.

Krema:

100g bijele čokolade
100g maslaca od badema
Pola mahune vanilije
Korica naranče, mandarine i sok jedne mandarine
1 žlica ružine vodice
250g mascarponea
250 slatkog vrhnja

Sve miksati i premazati hladan biskvit, ukrasiti ružama i pistacijama.

Purple Rose torta by Uvijek Gladna/Zora Bjelousov photo

Foto: promo





Slični članci