Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Nikad dosta kolača od jabuka! Francuska verzija omiljene slastice priprema se od jednostavnih sastojaka i gotova je začas

Počela je sezona jabuka, sočnog voća koje se može upotrebljavati i u slanim u slatkim jelima. Ako volite kolače s ovom namirnicom, imamo recept koji bi vas mogao oduševiti. Riječ je o francuskoj slastici koju možete brzinski pripremiti nakon ručka…

Jabuka je krcata vitaminima i pozitivno utječe na zdravlje krvožilnog sustava. Prema raznovrsnim istraživanjima, ova namirnica može smanjiti rizik od stvaranja ugrušaka i moždanog udara pa je treba redovito konzumirati.

Za to su uvelike zaslužni katehin i epikatehin koji se u jabukama nalaze u lako iskoristivom obliku. Usto, ovo voće doprinosi zdravlju i funkciji dišnog sustava te smanjuje rizik za pojavu astme i bronhijalnu osjetljivost.

@foodartblog

Ako volite jednostavne voćne kolače, oni s jabukom nepogrešiv su odabir. Pronašli smo recept za francusku varijantu ovog slatkog klasika koja ne zahtijeva skupocjene namirnice niti puno vremena.

RECEPT

Sastojci:

200 g omekšalog maslaca
5 jabuka (oguljenih i narezanih na kockice)
220 g brašna
1,5 žličica praška za pecivo
pola žličice soli
4 jaja
150 g smeđeg šećera
100 g bijelog šećera
100 ml spicy ruma (može i običan)
2 žličice ekstrakta vanilije
šećer u prahu za posipanje

@patrick_rosenthal

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 175°C i dobro namastite okrugli kalup. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pjenasto umutite jaja. Dodajte im maslac, šećer, rum i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte. 

Ubacite mješavinu brašna i lagano miješajte dok se ne sjedini. Dodajte jabuke narezane na kockice. Ulijte tijesto u kalup te ga malo zagladite. Pecite 40-45 minuta. Ostavite da se ohladi 15-ak minuta pa pažljivo izvadite iz kalupa. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Foto: Instagram






Slični članci