Make your day different

Logo Cover

RECEPT: ‘Nevidljivi’ kolač od jabuka desert je koji nikada ne razočara – i uspijeva svaki put! Pripremite ga u manje od sat vremena

Osvježavajući voćni deserti uvijek su dobra ideja, a mnogi najviše vole one s jabukom. Osim štrudle i pite, s ovim voćem možete pripremiti i malo drugačije slastice koje ne zahtijevaju puno vremena ni truda. Tom opisu savršeno odgovara ‘nevidljivi’ kolač od jabuka čiji recept donosimo u nastavku…

Jabuka obiluje vitaminima i pozitivno utječe na zdravlje krvožilnog sustava. Prema brojnim istraživanjima, ova voćka može smanjiti rizik od stvaranja ugrušaka i moždanog udara pa je valja redovito konzumirati.

Za to su uvelike zaslužni katehin i epikatehin koji se u jabukama nalaze u lako iskoristivom obliku. Usto, ova namirnica koristi zdravlju i funkciji dišnog sustava te smanjuje rizik za pojavu astme i bronhijalnu osjetljivost.

@maridol777

Ako vam se jede nešto slatko, a da je brzo gotovo, imamo idealno rješenje. Riječ je o ‘nevidljivom’ kolaču od jabuka i cimeta za koji se ne trebate puno potruditi, a planut će sa stola u treptaju.

RECEPT

Sastojci:

3 jaja
180 g šećera
150 ml mlijeka
70 g otopljenog i ohlađenog maslaca
150 g brašna
sol
cimet
10 g praška za pecivo
1
kg jabuka (oguljene, očišćene od koštica, prerezane na pola i narezane na vrlo tanke ploške)

@thymetosliceanddice

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom dok se ne udvostruče. Dodajte otopljeni maslac i mlijeko. Prosijte brašno s praškom za pecivo. Ubacite sol, cimet i jabuke narezane na tanke ploške.

Polako mješajte i pazite da svaka kriška bude prekrivena smjesom. Prebacite tijesto u kalup i ukrasite s još malo jabuke. Pospite žlicu šećera na vrh pa pecite oko 50 minuta.

Kada kolač porumeni, zabodite čačkalicu u sredinu da provjerite je li gotov. Pustite ga da se ohladi, najbolje preko noći u hladnjaku. Po želji, ohlađeni kolač poslužite preliven karamelom ili uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci