Zašto biste trebali u svoju prehranu uključiti šljive? Zato što su šljive prava riznica antioksidansa, bogate su ugljikohidratima, imaju nizak nivo masnoća i svega 46 kalorija na 100 g, pune su vitamina A, C i E, kalcija, magnezija, vlakana i kalija, a mi vam donosimo recept piletine nadjevene šljivama.
Osim što su izvor vitamina, šljive se mogu jesti i svježe i kuhane i pečene kako u slatkim jelima tako i u slanim. Sigurni smo da ćete uživati, a imajte na umu također da šljive štite srce, pomažu pri probavi, smanjuju razinu šećera u krvi, pomažu u održavanju zdravih kostiju, poboljšavaju pamćenje, korisne su u održavanju zdravog vida.
Priprema piletine sa šljivama
Opranim i prerezanim šljivama iz kojih ste izvadili koštice nadjenite piletinu koju ste prethodno nalupali u foliji. Šnicle zarolajte, krajeve uhvatite čačkalicama ili zašite. Stavite šnicle u posudu za pečenje koju ste namastili i pecite na 200 stupnjeva dok se fino ne zarumene.
Nakon pečenja meso isijecite na tanke ploške.
Dobar tek!
Fotografije: Instagram