Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Mini mesne štruce brzinsko su jelo koje paše uz sve! Napravite ih unaprijed i svaki put servirajte s drugačijim prilogom

Ako tražite ukusno jelo koje svestrano i omiljeno svim generacijama, mini mesne štruce pun su pogodak. Riječ je o sočnoj junećoj štruci u minijaturnom izdanju koje se peče u kalupu za muffine. U nastavku donosimo recept za koji su vam potrebni jednostavni sastojci i manje od sat vremena…

Mini mesne štruce čisti su dokaz da klasično ne mora značiti dosadno. Mljevena junetina obogaćena je naribanom tikvicom, lukom, začinima i malo krušnih mrvica.

Sve se fino poveže jajem i umakom od rajčice, a zatim raspodijeli u kalup za muffine. Ispecite veću količinu, čuvajte ih u hladnjaku ili zamrznite pa ih ponesite na posao ili podgrijte za večeru kad nemate vremena.

@theseasonedmom

RECEPT

Sastojci:

450 g mljevene junetine smanjene masti
manja tikvica
pola šalice sitno sjeckanog luka
veće jaje
pola šalice krušnih mrvica
žličica sušenih talijanskih začina
žličica soli
pola žličice mljevenog crnog papra
šest žlica umaka od rajčice ili kečapa

@theseasonedmom

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C i nauljite kalup za muffine. U većoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, naribanu tikvicu, luk, jaje, krušne mrvice, sol, papar i dvije žlice umaka od rajčice ili kečapa. Rukama lagano izmiješajte dok se svi sastojci ne povežu.

Ravnomjerno rasporedite smjesu u kalup, najbolje pomoću žlice za sladoled kako biste dobili jednake porcije. Na vrh svake mini štruce stavite po malo preostalog umaka od rajčice ili kečapa.

Stavite kalup za muffine na lim obložen aluminijskom folijom (u slučaju da sok iz mesa iscuri) i pecite nepokriveno 20–25 minuta. Nemojte ih prepeći kako ne bi postale suhe. Poslužite s prilogom po želji, poput pire krumpira, mahuna ili svježe salate.

Foto: Instagram









Slični članci