Sezona trešanja konačno je stigla. Osvježavajuće voće savršeno je za grickanje tijekom vrućina, ali i pripremu jednostavnih slastica kojima je teško odoljeti. Ako ste u potrazi za brzim desertom koji uspijeva svaki put, isprobajte recept za kremasti desert s pudingom od trešanja i ruma…
Sočne trešnje pravi su dar iz prirode i ukusna poslastica koja najavljuje dolazak vrućih ljetnih dana. Zdravstvene dobrobiti mnogima omiljenog bobičastog voća idu ukorak s njegovim oblikom i bojom.
Naime, u slatkim bobicama skrivaju se korisni sastojci koji višestruko pridonose zdravlju i ljepoti. Trešnje, poput drugog voća, obiluju antocijaninima i antioksidansima koji štite od slobodnih radikala te usporavaju proces starenja.
Ako ste već nabavili koju mjericu, iskoristite je za izradu ukusnog deserta. Riječ je o slatko-kiselkastoj kremi na bazi pudinga od trešanja i ruma. Priprema je brza i jednostavna, a okusom će oboriti s nogu čak i osobe koje ne vole slatko.
RECEPT
Sastojci (za četiri porcije):
pola litre soka od višanja ili trešanja
400 ml mlijeka
100 ml + 2 žlice ruma
pakiranje praška za puding od čokolade
pakiranje praška za puding od vanilije
12 žlica šećera
100 g čokolade za kuhanje
300 ml vrhnja
trešnje za ukrašavanje
Postupak:
Pomiješajte šest žlica soka od višanja s pet žlica šećera i praškom za puding od vanilije. Preostali sok zakuhajte i umiješajte pripremljenu smjesu za puding. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje najmanje minutu. Izlijte u zdjelu, na vrh stavite prozirnu foliju i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte šest žlica mlijeka s pet žlica šećera i praškom za puding od čokolade. Preostalo mlijeko zakuhajte pa mu dodajte pripremljenu smjesu za puding. Miješajući ulijte 100 ml ruma i kuhajte na laganoj vatru barem minutu. Izlijte u posudu, pokrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi.
Istucite vrhnje u čvrsti snijeg s preostalim šećerom. Umiješajte dvije žlice ruma. Svaki puding dobro promiješajte pjenjačom. U čokoladni puding umiješajte i čokoladu. Pudinge i kremu rasporedite po čašama i ukrasite trešnjama.
Foto: Instagram