Ako volite jednostavna jela koja su istovremeno ukusna i hranjiva, kremasta tjestenina s piletinom, brokulom i pestom oduševit će vas na prvi zalogaj. Ovaj recept idealan je za brzi obrok koji možete jesti odmah ili pripremiti unaprijed i ponijeti na posao…
Zbog pozitivnog učinka koje ima na zdravlje, brokulu još nazivaju i ‘superpovrćem’. Ova hranjiva namirnica ima visok udio vlakana, vitamina, C, vitamina K, željeza i kalija te sadrži više proteina od većine drugog povrća.
Sirova brokula sadrži gotovo 90 posto vode, sedam posto ugljikohidrata i tri posto proteina uz neznatnu količinu masti. Usto, ovo povrće idealno je za sve koji žele izgubiti kilograme, jer u 100 grama ima tek 34 kalorija.

Ako vam se jede nešto kremasto, ukusno i da je brzo gotovo, pripremite tjesteninu s brokulom, piletinom i pestom od bosiljka. Priprema je jednostavna, a okusom obara s nogu.
RECEPT
Sastojci:
220 g kratke tjestenine
šalica svježih brokulinih cvjetova
3 žlice maslaca
2 režnja češnjaka
120 ml pilećeg temeljca
120 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice pesta od bosiljka
60 g ribanog parmezana
2 šalice kuhane trgane piletine
4 žlice nasjeckanih oraha
mljevena crvena paprika
svježi peršin ili bosiljak

Postupak:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju tako da ostane al dente. Dvije minute prije nego je tjestenina gotova, ubacite cvjetiće brokule da se skuhaju s njom.
Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni češnjak i pržite ga dok ne zamiriši. Ulijte temeljac, pojačajte vatru i pustite da zakuha. Smanjite vatru tako da tekućina lagano kuha. Umiješajte vrhnje, pesto i parmezan i promiješajte kako bi se sjedinili.
Dodajte kuhanu tjesteninu, brokulu i piletinu. Pustite da sve lagano zakuha i zgusne, povremeno miješajući, dok se svi sastojci ne zagriju. Kušajte i po potrebi dodajte sol i papar. Poslužite posuto orasima, mljevenom paprikom, parmezanom i nasjeckanim biljem.
Foto: Instagram