Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Kremasta tjestenina limunom, rikulom i hrskavom pancetom jelo je kojem neće odoljeti ni najprofinjenija nepca, gotovo je u tren oka

U potrazi za jelom koje će zadovoljiti i nepce i dušu, tjestenina s hrskavom pancetom, limunom i rikulom idealan je izbor. Spoj slanog, kremastog i svježeg okusa čini je savršenim obrokom za svaki dan. Priprema je brza i jednostavna – oduzet će vam svega pola sata vremena…

Ako žudite za ukusnim obrokom koji će vas dugo držati sitima, tjestenina s pancetom, limunom i rikulom mora se naći na vašem jelovniku. Ovo jelo je odličan izbor za brzi ručak ili večeru tijekom tjedna, ali i dovoljno elegantan za posluživanje gostima.

Kombinacija hrskave pancete, aromatičnog češnjaka i svježine limuna stvara savršen balans okusa, dok parmezan i pecorino dodaju bogatstvo i dubinu. Pored toga, rikula unosi dodatnu svježinu i boju te čini ovo jelo istinski neodoljivim.

@patrick_rosenthal

RECEPT

Sastojci:

200 g pancete narezane na kockice
500 g tjestenine
6 žlica maslaca
2 žlice pinjola
4 režnja češnjaka
naribana korica pola limuna
60 ml limunovog soka
150 g ribanog parmezana
50 g ribanog pecorina (ili parmezana)
šaka rikole
malo svježeg bosiljka
sol i papar

@uovopasta

Postupak:

Prepržite pancetu na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite je iz tave i ostavite sa strane. Odlijte višak masnoće iz tave. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju, tako da ostane al dente. Sačuvajte vodu u kojoj se kuhala.

U istoj tavi u kojoj se pržila panceta dodajte dvije žlice maslaca, pinjole, nasjeckani češnjak i limunovu koricu. Začinite paprom i pirjajte dvije minute. Dodajte preostali maslac i limunov sok pa sve promiješajte da dobijete glatki umak.

Umiješajte malo vode od tjestenine, parmezan i pecorino. Miješajte dok se sir ne otopi. Ubacite tjesteninu, rikolu i svježi bosiljak i posolite po potrebi. Poslužite posuto hrskavom pancetom i listićima bosiljka.

Foto: Instagram









Slični članci