Tjestenina je uvijek dobra ideja – pogotovo ako se poigrate s raznim aromama i okusima kako bi dobila svoj puni sjaj. Obožavate li mediteransku kuhinju ili vam se samo jede nešto zanimljivo i jednostavno za izradu, u nastavku poražite recept za tjesteninu sa sušenim rajčicama, pršutom i sirom koja će vas odmah osvojiti…
Sušena rajčica je istinski saveznik u očuvanju zdravlja i mladolikog izgleda. Osim što je ukusna, obiluje su antioksidansima, vitaminima i mineralnim solima.
Nakon što se rajčice osuše, poprimaju žvakaću teksturu i dobivaju još intenzivniji okus od svježih. Također, one mogu trajati puno duže na sobnoj temperaturi od svježih rajčica pa su prikladna namirnica za smočnicu.
Provitamin A pomaže u održavanju tonusa tkiva i elastičnosti kože, sprječavajući nastajanje strija, te ubrzava proces zacjeljivanja kože. Kako su vrlo aromatične, sušene rajčice nije potrebno koristiti u velikim količinama, a ovoga puta isprobajte ih u kombinaciji s tjesteninom, pršutom i sirom.
RECEPT
Sastojci:
250 g tjestenine
8 sušenih rajčica
2 režnja češnjaka
200 g bešamela
100 g pecorino sira
2 žlice mascarpone sira
1/2 žličice mljevenog chilija
70 g pršuta
maslinovo ulje
svježi bosiljak
origano
sol papar
Postupak:
Skuhajte tjesteninu po uputama na vrećici, ali neka bude al dente. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezane sušene rajčice, chili i sitno nasjeckani češnjak pa kratko propirjajte. Potom ubacite i pršut narezan na trakice.
Nakon što se pršut kratko popržio, dodajte bešamel i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina pa popaprite i posolite. Dodajte mascarpone, pustite da se otopi pa umješajte tjesteninu, još malo vode od kuhanja i naribani pecorino. Sve začinite bosijkom i origanom i poslužite toplo.
Foto: Instagram