Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Kladimo se da ovako dobar cheesecake još niste probali! Kremasti desert s jabukama, cimetom i karamelom neće odbiti ni oni koji zaziru od slatkog

Jabuke su jedno od voća koje se može iskoristiti za izradu raznovrsnih slastica. Osim klasične pite, ljubitelji slatkog zalogaja posebno obožavaju cheesecake u kojem ova osvježavajuća namirnica igra glavnu ulogu, a u nastavku potražite jednostavan recept za tortu obogaćenu cimetom i karamelom…

Kada jesen pokuca na vrata, deserti od jabuka izviru iz korica svake kuharice. Nemate li ideju kako upotrijebiti ovu sočnu i zdravu voćku za pripremu malo drugačijeg deserta, od primjerice pite ili savijače, učinite je zvijezdom kremastog cheesecakea.

@foodartblog

Osvježavajuća torta, koja se može pripremati na mali milijun načina, zaista je božanstvena kada se radi u kombinaciji s jabukama, cimetom i karamelom. Ako vam je sam spomen na ovaj desert već izmamio zazubice, u nastavku donosimo recept s kojim se neće namučiti čak ni početnici.

@healthylittlecravings

RECEPT

Podloga:

12 Digestive ili Petit keksa
6 žlica topljenog maslaca
žličica cimeta
prstohvat košer soli

Smjesa:

500 g krem sira
preljev od karamele
žlica šećera
3 jaja
žlica kiselog vrhnja
žličica ekstrakta vanilije
2 žlice višenamjenskog brašna
žličica cimeta
prstohvat soli

Preljev:

žlica smeđeg šećera
žličica brašna
žličica mljevenog cimeta
žličica soli
4 žlice otopljenog maslaca
2 oguljene i sitno nasjeckane jabuke
preljev od karamele

@klara_and_ida

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C stupnjeva i premažite kalup maslacem. U zdjeli pomiješajte izmrvljene kekse, otopljeni maslac, cimet, šećer i sol te dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa za pečenje.

U velikoj zdjeli mikserom izmiješajte krem ​​sir, preljev od karamele i šećer dok se smjesa potpuno ne ujedini, a zatim dodajte jedno po jedno jaje. Nakon toga umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju, dodajte brašno, sol i cimet i tucite dok se sve ne sjedini, te dobivenu gustu smjesu prelijte preko kore.

@bjoeradaza23

Sitno nasjeckane jabuke posložite ravnomjerno po vrhu kolača, a zatim prelijte preljevom dobivenim od smeđeg šećera, brašna, cimeta, soli i maslaca.

Pecite u pećnici oko 90 minuta, a nakon toga stavite kolač u hladnjak da se ohladi na najmanje četiri sata. Prilikom posluživanja prelijte preljevom od karamele.

Foto: Instagram





Slični članci