Palačinke su mnogima omiljeni desert – osobito ako dolaze u kombinaciji s nesvakidašnjim (i ukusnim!) dodacima. Ako ste veliki ljubitelj slatkog i tražite nadjev za palačinke koji će svakoga oboriti s nogu, u nastavku donosimo provjereno dobar i nikad jednostavniji recept za Kinder Bueno kremu od samo četiri sastojka…
Malo kome ne narastu zazubice kada na Instagramu vidi palačinke s kremastim nadjevom i slatkim dodacima. Iako se takav desert mnogima čini kao nemoguća ili preskupa misija u vlastitoj kuhinji, to zapravo nije slučaj.
U moru fenomenalnih recepata za slatke namaze, koji će palačinke i druga slična jela, poput vafla, učiniti zaista posebnima, najviše nas je oduševio onaj za Kinder Bueno kremu od samo četiri sastojka pristupačnih cijena.
RECEPT
Sastojci:
200 g lješnjaka
200 g bijele čokolade
2 žlice ulja (najbolje kokosovog)
ekstrakt vanilije
Postupak:
Lješnjake stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 160°C. Kada iz izvadite iz pećnice, prebacite ih na čistu krpu, preklopite i protrljajte kako bi se oljuštili.
Oljuštene lješnjake ubacite u blender, dodajte im ulje i blendajte da dobijete jednoličnu smjesu. Kremu začinite ekstraktom od vanilije i dodajte otopljenu bijelu čokoladu. Smjesu blendajte dok ne postane glatka i prebacite u staklenku.
Foto: Instagram