Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jede vam se nešto osvježavajuće i slatko? Lisnati tart s mascarpone sirom i bobičastim voćem savršen je ljetni desert, a gotov je u svega 30 minuta

Lisnato tijesto sjajno je rješenje za pripremu brzih slastica koje neće odbiti ni mali ni veliki, a najbolja stvar je što se može kombinirati s bilo čim što vam padne napamet. Ako vam je ponestalo ideja za malo drugačiji desert koji vas neće dugo zadržati u kuhinji, u nastavku donosimo recept za fantastičan lisnati tart s kremom od mascarpone sira i svježim bobičastim voćem…

Bobičasto voće obiluje važnim nutrijentima neophodnim za zdravlje organizma i mladolik izgled kože. Njegova konzumacija može dovesti do značajnih promjena na tijelu, a najvrjednije je, naravno, ono svježe.

Ono što je zajedničko svim vrstama šumskog voća je bogatstvo flavonoidima, antioksidativnim spojevima koji djeluju protiv staničnih oštećenja.

@sculptedkitchen

‘Kliničke studije provedene na zdravim ispitanicima te na dijabetičarima, pušačima, ljudima s visokim krvnim tlakom i kolesterolom, pokazuju da konzumacija bobičastog voća dovodi do smanjenja rizičnih faktora za razvoj bolesti srca i krvožilnog sustava’, ističu američki znanstvenici sa Sveučilišta u Oklahomi.

Bobičasto voće idealno je za pripremu jednostavnih i brzih slastica kojima neće odoljeti ni oni na dijeti, a ovoga puta učinite ga glavnom zvijezdom lisnatog tarta u kombinaciji s mascarpone sirom.

@foodfluffer

RECEPT

Sastojci:

pakiranje lisnatog tijesta (250 g)
115 g mascarpone sira
jaje
žličica vode
2 žličice šećera u prahu za posipanje
115 g šlaga (gotovog ili svježe izrađenog od vrhnja za šlag)
1/4 šalice šećera (50 g)
šalica malina (120 g)
šalica borovnica (170 g)

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na velikom listu papira za pečenje razvaljajte lisnato tijesto u pravokutnik dimenzija cca. 30×25 cm. Nožem zarežite rub tijesta (duljina reza trebala bi biti oko 2 cm), a površinu izbodite vilicom kako se ne bi previše napuhalo tijekom pečenja.

Jaje umutite s vodom i pomoću slastičarske četkice premažite čitavo tijesto i pecite u pećnici 20-ak minuta, odnosno dok ne poprimi zlaćanu boju.

@gulia_foodstories

Dok se lisnato tijesto peče, pripremite kremu U velikoj zdjeli pomiješajte mascarpone sir, šlag i šećer. Lagano miješajte lopaticom dok se smjesa ne ujednači pa ostavite da odstoji u hladnjaku.

Kada je tijesto gotovo, pustite ga da se malo ohladi i pospite šećerom u prahu, a zatim na njega nanesite pripremljenu kremu od sira i šumsko voće. Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci