Nježan, pahuljast, a opet nekako posebno kremast, souffle kolač od sira poznat je još i pod nazivom ‘japanski cheesecake’. Riječ je o vrlo jednostavnom desertu od svega tri sastojka koji šarmira na prvi zalogaj, a bez puno muke uspijeva i neiskusnim slastičarima. Ova slastica idealno je, brzinsko rješenje uz popodnevnu kavu ili kada vas iznenade nenajavljeni gosti, a u nastavku doznajte kako je pripremiti…
Nemate baš puno vremena, a red je da na stol stavite nešto slatko i domaće – pufasti souffle kolač od sira savršeno je rješenje!
Genijalna, sočna japanska torta od tri sastojka koju još nazivaju i japanskim cheesecakeom, osvojila cijeli svijet, kako jedinstvenim okusom, tako i jednostavnošću pripreme.
Ova slastica je toliko lagana za izradu da će uspjeti čak i početnicima te vas neće dugo zadržati u kuhinji na ljetnim vrućinama.
RECEPT:
Sastojci:
- 3 jaja
- 120 grama bijele čokolade
- 120 grama svježeg sira
Postupak:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka u posudu te je stavite u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 170°C. Natrgajte bijelu čokoladu pa je rastopite tako da je uronite u posudu s vrućom vodom.
Bjelanjke istucite u snijeg. Svježi sir dodajte čokoladi i dobro promiješajte, a zatim svemu dodajte i žumanjke. Umiješajte naizmjenično po 1/3 snijega od bjelanjaka sve dok ne pomiješate kompletan snijeg s tijestom.
Obložite kalup (15 cm) papirom za pečenje, rubove kalupa premažite maslacem i ulijte smjesu unutra. Nekoliko puta udarite kalupom po radnoj površini kako biste uklonili mjehuriće zraka iz tijesta.
Kalup stavite u visoki lim napunjen vrućom vodom. Tijesto pecite u tri faze: 15 minuta na 170°C, 15 minuta na 160°C te ostavi još 15 minuta u isključenoj pećnici.
Izvadite kalup iz pećnice i ostavite kolač da se ohladi te ga, naposljetku, pospite šećerom u prahu. Po želji, na vrh možete dodati i sezonsko voće.
Foto: Instagram