Jede vam se nešto slatko, ali da ne sadrži puno kaloričnih sastojaka? S tri osnovne namirnice i nekoliko minuta pripreme, dobit ćete sočne čokoladne kolačiće bez rafiniranog šećera, brašna i nepotrebnih kompliciranja. Brzo su gotovi i još brže nestaju sa stola..
Ako volite slatko, ali vam se ne da paliti pećnicu, čokoladni kolačići s bananom i maslacem od kikirikija mogli bi postati vaš novi favorit. Ova slastica pravi se od zrelih banana koje prirodno zaslađuju, dok tamna čokolada daje bogat okus i balansira slatkoću.
Maslac od kikirikija dodaje karakterističnu puninu, a po želji možete ubaciti i sjeckane orašaste plodove za zanimljiviju teksturu. Budući da se čuvaju u zamrzivaču, uvijek možete imati spremnu zalihu kad vas uhvati želja za nečim slatkim.

RECEPT
Sastojci:
2-3 zrele banane
180 g otopljene tamne čokolade
40 g maslaca od kikirikija
sjeckani orašasti plodovi po želji
Postupak:
Banane i maslac od kikirikija stavite u blender ili multipraktik i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte otopljenu tamnu čokoladu i ponovno kratko izmiksajte da se sve sjedini.
Smjesu izlijte u silikonske kalupe ili manji lim obložen papirom za pečenje. Po želji pospite sjeckanim orašastim plodovima. Zamrznite nekoliko sati, dok se potpuno ne stisnu pa poslužite.
View this post on Instagram
Screenshot / Video: Instagram