Ako niste skloni planirati čitav jelovnik za Badnjak i Božić, brzinska jela idealno su rješenje – posebice kada u njima mogu uživati i vegetarijanci i mesoljupci. Nedostaje li vam predjelo koje osvaja i izgledom i okusom, u nastavku donosimo fantastičan recept za bire sir punjen kremom od mascarponea, sušenog voća i orašastih plodova gotov u svega 15 minuta…
Iako tijekom blagdana najčešće uživamo u tradicionalnim delicijama, poput ribe, odojka, sarmi i francuske salate, katkad je pravo osvježenje upotpuniti jelovnik nečim malo drugačijim – naročito ako je brzo gotovo.
Iako je već Badnjak, nije kasno da se bacite na pripremu last minute predjela koje može poslužiti i kao međuobrok, a u glavnoj ulozi nalazi se ukusni brie sir nadjeven božanstvenom kremom od mascarponea, orašastih plodova i sušenog voća.
RECEPT
Sastojci:
komad brie sira
100 g mascarpone sira
šaka orašastih plodova i sušenog voća (orasi, brusnice, marelice…)
Postupak:
Zdrobite sušeno voće i orašaste plodove pa ih pomiješajte s mascarponeom. Komad brie sira prerežite na pola po dužini i premažite smjesom suhog voća i mascarponea.
Ponovno spojite polovice brieja, na vrh pospite još malo željenih dodataka i izvadite sir iz hladnjaka 30 minuta prije posluživanja. Ovo jelo idealno se slaže uz čašu vina, a možete ga poslužiti kao predjelo ili ga jesti za međuobrok.
Foto: Instagram