Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Hrskavi štapići od tikvica s parmezanom i začinima zdravi su ‘fast food’ iz pećnice u kojem možete uživati bez grižnje savjesti

Tko kaže da brza hrana mora biti kalorična i nezdrava? Ako i sami tako razmišljate, pronašli smo genijalno jelo iz te skupine u kojem možete uživati bez grižnje savjesti. U nastavku donosimo recept za hrskave i aromatične štapiće od tikvica s parmezanom, čija priprema traje svega pola sata…

Tikvice su fantastična namirnica jer nemaju puno kalorija, a obiluju raznim nutrijentima. Ovo povrće je neizostavan dio jelovnika svake osobe koja pazi na liniju, jer ispunjava želudac i time pruža osjećaj sitosti i do nekoliko sati.

Tikvica je sjajan izvor vitamina B i C, mangana i kalija. Većina vrijednih tvari nalazi se upravo u kori pa je nemojte guliti s mladih plodova. Svakodnevna konzumacija osigurava organizmu dijetalna vlakna koja potiču probavu, sprječavaju zatvor i čiste crijeva od toksina.

@one.milk_

Ako su vam dosadila sva jela s tikvicama koja ste dosad već isprobali, u nastavku donosimo genijalan, brz i jeftin recept za štapiće upotpunjene parmezanom koje će obožavati i mali i veliki.

Ovo fantastično jelo možete poslužiti kao predjelo, prilog ili laganu večeru, a sjajno je i za grickanje uz dobar film u kombinaciji s tzatzikijem, slatko-kiselim umakom ili nekim drugim željenim dodatkom.

@platingsandpairings

RECEPT

Sastojci:

3 tikvice srednje veličine
1 veliko jaje
oko 100 g krušnih mrvica
50 g ribanog parmezana
1/3 žličice češnjaka u prahu
sol i papar
žličica sušenih mediteranskih začina (bosiljak, origano, ružmarin…)

Postupak:

Tikvice dobro operite i narežite na štapiće tako da ih prvo prerežete na pola, a zatim na četvrtine. U zdjelici vilicom izmutite jaje pa začinite solju i paprom.

@sirkensingtons

U drugoj zdjelici dobro pomiješajte krušne mrvice, parmezan, češnjak u prahu, mediteranske začine i malo soli. Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite širi pleh papirom za pečenje.

Tikvice jednu po jednu umočite u jaje pa uvaljajte u smjesu od krušnih mrvica i parmezana. Dobro pokrijte svaki štapić. Poredajte ih na lim i pecite 20-25 minuta, to jest dok ne poprime u zlatnu boju i postanu hrskavi. Po želji, prije posluživanja začinite s nekoliko kapi limunovog soka.

@vivaciousgourmet

Foto: Instagram





Slični članci