Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Gusta juha s tortellinima, kobasicom i špinatom pršti od aroma, miriše fantastično i dugo će vas držati sitima

Kad se temperature spuste, nema ničeg boljeg od tanjura guste, mirisne juhe koja grije iznutra. Ova verzija s tortelinima, kobasicom i špinatom upravo je takva – bogata, kremasta i dovoljno konkretna da posluži kao cijeli obrok, a ne samo kao predjelo…

Za razliku od tipičnih variva, ova gusta juha ima finu dozu profinjenosti. Kremasta je, ali ne teška, s aromom bijelog vina i laganom slatkoćom povrća koja uravnotežuje bogat okus kobasice.

Svaki zalogaj spaja poznatu domaću toplinu s daškom mediteranskog šarma. Tortellini i kobasica pružit će vam osjećaj sitosti, a aromatična juha okrijepiti i zadovoljiti sva osjetila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily & Matt (@nerdswithknives)

RECEPT

Sastojci:

450 g tortellina sa sirom
žlica maslinovog ulja (po potrebi još)
450 g kobasice bez ovitka
2 veće glavice luka
2 veće mrkve
sol i papar
5 režnjeva češnjaka
žličica sjemenki komorača (po želji)
170 g koncentrata rajčice
120 ml suhog bijelog vina
60 g glatkog brašna
2 l pilećeg ili povrtnog temeljca
240 ml mlijeka
115 g krem sira sobne temperature
280 g svježeg špinata
parmezan za posluživanje

Postupak:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu. Ubacite kobasicu i pirjajte je razbijajući je kuhačom na sitne komade. Kad porumeni, izvadite je na tanjur i stavite sa strane. Ako je u loncu ostalo previše masnoće, višak uklonite, ali ostavite otprilike dvije žlice. Ako je lonac suh, dodajte još malo ulja.

Ubacite nasjecani luk i mrkvu, začinite solju i paprom pa pirjajte uz često miješanje dok povrće ne omekša. Dodajte protisnuti češnjak, komorač i koncentrat rajčice. Dinstajte još tri minute da češnjak zamiriše, a rajčica poprimi tamnocrvenu boju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily & Matt (@nerdswithknives)

Ulijte vino i pustite da ispari. Umiješajte brašno i kratko ga popržite pa postepeno dolijevajte temeljac uz miješanje. Kad juha proključa, smanjite vatru i kuhajte na laganom plamenu 15 minuta, povremeno miješajući i stružeći dno lonca da se ništa ne zalijepi.

Dodajte mlijeko i krem sir. Kuhajte dok se sir ne otopi i juha ne postane kremasta. Vratite kobasicu u lonac i ubacite torteline i špinat. Kuhajte nekoliko minuta, dok se špinat ne slegne, a tortelini ne isplivaju na površinu. Poslužite toplo i posuto ribanim parmezanom.

Foto: Instagram












Slični članci