Burrata i zoodlice s rajčicom klasično su talijansko ‘brzinsko’ jelo kojima su glavni adut zdravi zoodles, špagete od zucchini tikvica, koje su u našem gastro riječniku već odavno poznate, iako sve češće pod nazivom zoodlice. I stvarno su savršen i zdrav dodatku preukusnog jela kojeg predstavljamo, zajedno s raskošnim okusom delikatnog burrata sita i tipične arome Italije. S rajčicom i dodacima…
Danas odustanite od svih planova za komplicirani nedjeljni ručak i ukućane iznenadite jelom koje će vas zajedno očarati. Pripremite klasično talijansko jelo ekstra-zdravo sa zoodlicama, super zdravim špagetima od zucchini tikvica, koje je jednostavno pripremiti uz ‘ribalicu’.
Priprema traje manje od 20 minuta od samog početka do kraja i spada u zdravi obrok bez ugljikohidrata.
Naravno ako ne brojimo burratu, poznati talijanski delikatni, kremasti sir.
Nemate li pri ga ruci, uvijek ga možete zamijeniti i mozzarellom.
I dobiti ćete pravo ljeto u tavi!
Evo što će vam trebati:
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 česna bijelog luka
4 srednje rajčice
1 pinta cherry rajčice
1 šaka svježeg bosiljka
1 loptica burrata sira
sol i papar
1 velika ili 2 male tikvice naribane u špagete:
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodajte češnjak. Kuhajte, često miješajući, dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte srednje rajčice, pokrijte, i kuhajte 5 minuta. Uklonite poklopac i pažljivo, koristeći poleđinu drvene žlice, zgnječite rajčice u umak. Dodajte cherry rajčice i kuhajte dok se umak ne pročisti i blago se smanji.
Dodajte zoodlice, kuhajte oko 2-3 minuta dok se sve ne smekša. Isključite toplinu i ukrasite bosiljkom i burratom. Posolite i popaprite po želji te polijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Uživajte!
Fotografije: Instagram