Ljubav ide kroz želudac – u najslađem obliku. Večera na Valentinovo nije potpuna bez neodoljivog deserta, posebice kada dolazi u bojama ljubavi. Na Dan zaljubljenih pripremite viralne red velvet trufflese koji ne zahtijevaju puno truda i oborite voljenu osobu s nogu…
Bilo da ste već kupili poklon voljenoj osobi za Valentinovo ili ćete taj običaj ove godine preskočiti, ništa govori ‘volim te’ kao fini desert koji izgleda tako dobro da ga će ga svakome biti žao pojesti.
Upravo ovom opisu odgovaraju i neodoljivi red velvet trufflesi, sočni crveni kolačići preliveni hrskavom bijelom čokoladom. Iako izgledaju kao da se rade satima, vrlo su jednostavni za pripremu. Recept donosimo u nastavku.
RECEPT
Sastojci:
jaje
100 ml ulja
120 g šećera
1/4 žličice soli
120 ml jogurta
160 g brašna
pola žličice sode bikarbone
žlica crvene prehrambene boje
40 g maslaca sobne temperature
150 g sirnog namaza
200 g bijele čokolade
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup papirom za pečenje. Mikserom umutite jaje, sol, ulje i šećer. Dodajte prehrambenu boju i dobro izmiksajte. Ubacite jogurt, brašno i sodu bikarbonu. Sjedinite mikserom i prebacite u pripremljeni kalup.
Pecite 30-35 minuta. Nakon pečenja, dobro ohladite koru pa je ‘istružite’ vilicom kako biste je smrvili. Ostavite malo mrvica za ukrašavanje. Dodajte maslac i sirni namaz pa ih umijesite rukama kako biste dobili kompaktnu smjesu koja zadržava oblik.
Formirajte kuglice veličine oraha te ih poslažite na pladanj obložen aluminijskom ili prozirnom folijom. Ostavite ih u hladnjaku na barem 30 minuta kako bi se stisnule i zadržale pravilan oblik.
Za to vrijeme otopite bijelu čokoladu. Nabodite svaku kuglicu na vilicu pa je prelijte čokoladom s pomoću žlice. Pripremljene kuglice ukrasite odvojenim mrvicama tijesta i prebacite u hladnjak da se čokolada stvrdne.
Foto: Instagram