Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Crostini s pršutom, brie sirom i osvježavajućim voćem idealni su za ‘zagrijavanje’ s ekipom prije novogodišnjeg izlaska

Sitno brojimo do dočeka Silvestrova, najluđe noći u godini kada se valja malo dotjerati i razmaziti. Ako pripremate zakusku kod kuće prije izlaska, iznenadite najmilije profinjenim zalogajima koji se sjajno slažu uz pjenušac. Riječ je o hrskavim crostinima nadjevenim pršutom, brie sirom, smokvama i osvježavajućim sjemenkama nara…

Ako ste u potrazi za receptom koji štedi vrijeme, ali ostavlja dojam, crostini s pršutom i briejem pravi su izbor. S ovim zalogajčićima na stolu, novogodišnje druženje postaje manje stresno i ostaje ispunjeno užicima. Osim što su ukusni, ovi crostini vizualno podižu svaku trpezu.

@hautescuisines

Sjemenke nara i svježe začinsko bilje dodaju im dašak boje i svježine, a džem od smokava neodoljivu slatkoću. Priprema ne zahtijeva puno truda, što ih čini idealnim za užurbane trenutke neposredno prije dolaska gostiju. Dovoljno su sofisticirani, ali i jednostavni za opuštenu novogodišnju večer kod kuće.

RECEPT

Sastojci:

1 francuski kruh
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
240 g džema od smokve
200 g brie sira
180-200 g pršuta
pola šalice sjemenki nara
2 žlice svježeg ružmarina (sitno nasjeckanog)
2 žlice svježeg timijana (sitno nasjeckanog)
sol i papar po ukusu

@sugarmaplekitchen

Postupak:

Narežite francuski kruh na kriške debljine 1,5-2,5 cm. Premažite ih maslinovim uljem i tostirajte u pećnici na grill opciji oko minutu i pol. Pazite da se ne zapeku previše. Zagrijte pećnicu na 190°C. Na svaku krišku namažite džem od smokve.

Na to stavite komadić briea i pola šnite pršuta. Dodajte još jedan ili dva komada briea na vrh pršuta. Pecite 5-10 minuta ili dok se brie ne otopi. Izvadite iz pećnice pa pospite sjemenkama nara, svježim timijanom i ružmarinom. Dodajte soli i papra po ukusu.

Foto: Instagram



Lidl


Franck


Slični članci