Sitno brojimo do dočeka Silvestrova, najluđe noći u godini kada se valja malo dotjerati i razmaziti. Ako pripremate zakusku kod kuće prije izlaska, iznenadite najmilije profinjenim zalogajima koji se sjajno slažu uz pjenušac. Riječ je o hrskavim crostinima nadjevenim pršutom, brie sirom, smokvama i osvježavajućim sjemenkama nara…
RECEPT
Sastojci:
1 francuski kruh
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
240 g džema od smokve
200 g brie sira
180-200 g pršuta
pola šalice sjemenki nara
2 žlice svježeg ružmarina (sitno nasjeckanog)
2 žlice svježeg timijana (sitno nasjeckanog)
sol i papar po ukusu
Postupak:
Narežite francuski kruh na kriške debljine 1,5-2,5 cm. Premažite ih maslinovim uljem i tostirajte u pećnici na grill opciji oko minutu i pol. Pazite da se ne zapeku previše. Zagrijte pećnicu na 190°C. Na svaku krišku namažite džem od smokve.
Na to stavite komadić briea i pola šnite pršuta. Dodajte još jedan ili dva komada briea na vrh pršuta. Pecite 5-10 minuta ili dok se brie ne otopi. Izvadite iz pećnice pa pospite sjemenkama nara, svježim timijanom i ružmarinom. Dodajte soli i papra po ukusu.
Foto: Instagram