Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Čokoladni kolač s trešnjama najslađi je vjesnik ljeta i pravi raj za nepce! Nema koga neće osvojiti teksturom, izgledom i okusom

Sezona trešanja konačno je stigla! Ovo slatko i osvježavajuće voće sjajna je poslastica u svom izvornom obliku, a malo tko neće se složiti da je još bolje u kombinaciji s čokoladom. Ako ste u potrazi za jednostavnom i finom slasticom koja uspijeva svakome, u nastavku donosimo recept za fantastičan čokoladni kolač s trešnjama…

Sočne i slatke trešnje pravi su dar iz prirode i ukusna poslastica koja najavljuje dolazak ljetnih dana. Zdravstvene dobrobiti mnogima omiljenog voća idu u korak s njegovim oblikom i bojom.

@foodartclick_

Naime, u slatkim bobicama skrivaju se korisni sastojci koji višestruko pridonose zdravlju i ljepoti. Trešnje, poput drugog voća, obiluju antocijaninima i antioksidansima koji štite od slobodnih radikala te usporavaju proces starenja.

Bez obzira na sortu, trešnje imaju kratak vijek trajanja pa pri kupnji tražite plodove s peteljkama, izrazite crvene boje i čvrste vanjske kožice. Ako ste već nabavili koju mjericu, iskoristite ih za pripremu sočnog čokoladnog kolača koji osvaja i izgledom i okusom.

@foodartclick_

RECEPT

Sastojci:

180 g brašna
1 žličica praška za pecivo
3 žlice kakaa u prahu
120 ml mlijeka
120 ml ulja
4 jaja
1 žličica arome vanilije
prstohvat soli
200 g šećera
300 g očišćenih trešanja

Preljev od čokolade:

100 ml mlijeka
100 g tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja

Ukrašavanje:

400 ml vrhnja za šlag
šaka trešanja

@foodartclick_

Postupak:

U posudi pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli pjenasto umutite jaja sa šećerom pa postepeno dodajte ulje, mlijeko i aromu vanilije.

Dodajte suhe sastojke i sve lagano pomiješajte da dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje pa ravnomjerno rasporedite očišćene trešnje. Kolač pecite otprilike 25 minuta na 180°C.

@foodartclick_

Slatko vrhnje i mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Vrući čokoladni preljev prelijte preko toplog kolača i pustite da ga upije.

Kolač najprije ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku. Prije posluživanja premažite ga tučenim slatkim vrhnjem. Po želji, na vrh naribajte malo čokolade i ukrasite trešnjama s peteljkom.

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci