Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Čokoladna torta s kremom od kesten pirea gotova za 45 minuta kraljica je svih jesenjih trpeza

Kesten pire i krema od čokolade stvorit će tortu koja će obogatiti vašu trpezu, oduševiti ukučane pa i nenajavljene goste.

Torta od kestena kraljica je jesenjih trpeza. A ovoj kombinaciji kestena i čokolade nitko neće moći odoljeti, čak ni oni koji nisu osobiti ljubitelji kestena.

@nyirfacukor

Sastojci:

  • 6 jaja,
  • 80 g šećera,
  • 2 žlice kakaa,
  • 60 g pšeničnog oštrog brašna (tip 400),
  • 5 žlica mlijeka,

Za kremu:

  • 150 g kesten pirea,
  • 300 ml slatkog vrhnja,
  • 300 ml mlijeka,
  • 1 krema za kolače od čokolade,
  • 100 g čokolade,

    @maridol777

Priprema:

Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i električnom miješalicom kremasto izmiješajte. Dodajte kakao pomiješan s brašnom te dobro promiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.

Na dno kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje. Dobro ga premažite maslacem. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi, a zatim nakapajte mlijekom.

Kesten pire razradite sa 100 ml slatkog vrhnja. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte preostalo slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2 – 3 minute) dok ne dobijete kremu. U kremu dodajte otopljenu čokoladu i kesten pire.

@my_oven_life

Odmah je nanesite na ohlađeni biskvit i poravnajte, a tortu zatim ostavite da se ohladi, te ju poslužiti možete nakon hlađenja. A dodatno je možete i ukrasiti šlagom ili čokoladnom glazurom.

@ironchefshellie

Foto: Instagram
Izvor: coolinarika.com

 





Slični članci