Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Čokoladna jaja s maslacem od kikirikija viralni su hit i savršen dodatak blagdanskom stolu, ne peku se i brzo su gotova

Uskrs je vrijeme kada se stolovi pune raznovrsnim delicijama, a među njima se posebno ističu slastice koje spajaju tradiciju i kreativnost. Ako želite obogatiti svoj blagdanski meni nečim novim i jednostavnim za pripremu, ova čokoladna jaja s kikiriki maslacem savršen su odabir…

Inspiriran popularnim Reese’s čokoladicama, ovaj desert postao je pravi hit na društvenim mrežama, a sjajno će se uklopiti na svaki uskrsni stol. Bogat okus kikiriki maslaca u kombinaciji s glatkom čokoladnom glazurom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ova čokoladna jaja pripremaju se od jednostavnih sastojaka i nije ih potrebno peći, što ih čini odličnim last-minute rješenjem. Ako ih želite učiniti još zanimljivijima, poigrajte se s ukrašavanjem ili ih poslužite na efektnom blagdanskom pladnju.

@sallysbakeblog

RECEPT

Sastojci:

120 g kremastog maslaca od kikirikija
30 g omekšalog maslaca
pola žličice ekstrakta vanilije
125 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuhanje ili mliječne čokolade
čajna žličica kokosovog ulja (po želji, za lakše topljenje čokolade)

@throughherkitchenwindow

Postupak:

U posudi pomiješajte maslac od kikirikija, omekšali maslac i ekstrakt vanilije. Miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Postupno dodajte šećer u prahu i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu pogodnu za oblikovanje.

Od smjese oblikujte ovalna ‘jaja’ rukama ili pomoću kalupa, pa ih stavite na pladanj obložen papirom za pečenje. Ostavite u zamrzivaču jedan sat da se stvrdnu. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici s kokosovim uljem.

Svako ‘jaje’ umočite u rastopljenu čokoladu, višak lagano ocijedite pa vratite na papir za pečenje. Dio čokolade stavite u slastičarsku vrećicu i ukrasite jaja šarama ili točkicama. Ostavite u hladnjaku 30 minuta ili dok se čokolada ne stvrdne.

Foto: Instagram



Dobro Pršut


Dobro Pršut


Slični članci